Začelo se je s konceptom vinske joge, a so države kmalu razvile svoje različice. Foto: Reuters
Začelo se je s konceptom vinske joge, a so države kmalu razvile svoje različice. Foto: Reuters

Originalna tehnika, imenovana Drunk Yoga ali pijana joga, vključuje uporabo polnega vinskega kozarca. Vino je namenjeno iskanju ravnotežja, zato ga tečajniki med vadbo ne smejo piti, lahko pa si ga privoščijo po vadbi, saj naj bi vino po mnenju inštruktorjev pomagalo telesu, da se čim hitreje sprosti.

Začelo se je s konceptom vinske joge, a so države kmalu razvile svoje različice, piše portal Shape. Tako je na primer v Nemčiji veliko bolj razširjena joga s pivom, ki se je razširila tudi v Latvijo. "Začeli smo s pivom, ker pa smo si želeli bolj ženstveno različico, smo začeli izvajati vinsko jogo," pojasnjuje tamkajšnja inštruktorica joge Danute Tamme.

Napačen korak v svetu športa

Medtem ko se je trend pijane joge hitro razširil po svetu, so zdravniki opozorili, da lahko tovrstna vadba negativno vpliva na telo. Pitje alkohola po vadbi namreč moti metabolizem, pogosto ponavljanje takšne vadbe pa vodi tudi k alkoholizmu. Mnenju so se pridružili tudi trenerji borilnih veščin, ki opozarjajo, da gre za napačen korak v svetu športa.