Mladi Marlon Brando je v poznih 40. letih prejšnjega stoletja francoskemu dekletu, s katerim je želel prekiniti zvezo, poslal pismo. Na roke napisano pismo je bilo naslovljeno na Solange Podell, Brandovo takratno ljubezen – o kateri ni znanega veliko – ko je bil nadobudna, obetavna zvezda Broadwaya. Na spletni dražbi, zanjo skrbi bostonska dražbena hiša RR Auction in se bo končala 9. februarja, bi nekdo lahko odštel kar 15.000 ameriških dolarjev (okoli 13.900 evrov).

V tristranskem zapisu, polnem pravopisnih napak, s katerim je poskušal prijateljsko končati ljubezensko vez s plesalko in igralko, se je igralec zatekel k dobro znanemu pristopu "nisi kriva ti, jaz sem".

"Da me ne boš imela za nesramnega človeka brez manir, ti pišem to pismo, da pojasnim, da te zaradi nepredvidljivega, muhastega, nezanesljivega temperamenta ne želim ponižati in omalovaževati tvojih čustev s tem, da se vidiva samo takrat, ko to ugaja mojemu razpoloženju," je zvezdnik zapisal s svinčnikom in obenem prejemnico prosil, naj pismo sprejme z odprtim srcem, saj naj bi bilo napisano s čisto iskrenostjo, poroča CNN.

"Žal mi je, da se nisem mogel potruditi, da bi bil manj uživaški in bi se tako lahko bolje ujela," je nadaljeval mladenič, čigar čustva naj bi bila nestabilna, in dodal, da se bo srčne izbranke ljubeče spominjal s spoštovanjem in hvaležnostjo. "Ko se srečava v Franciji (morda oktobra), verjamem, da bo moje vedenje nekoliko bolj odraslo," je še napisal zvezdnik, ki se je podpisal z besedami "Z najtoplejšimi pozdravi, Marlon".

Hkrati je pripisal: "Prosim, prijazno pozdravi svojo mamo, če bo pozdrave sprejela."

Spoznala sta se v Velikem jabolku

Par naj bi se sicer spoznal leta 1947 v New Yorku, potem ko je bila Podell povabljena v zakulisje med produkcijo Tramvaja poželenja (A Streetcar Named Desire), kjer je Brando igral Stanleyja Kowalskega. Takrat naj bi ji dejal, naj pride vsako noč, saj bo tako imel nekoga, s katerim bi po predstavi večerjal.

Z njo in njeno mamo je začel preživljati vse več časa, dal jima je tudi denar, da sta se lahko iz hotela v mestu preselili v stanovanje. Po njunem razhodu se je bodoči oskarjevec osredotočil na svoje hollywoodske sanje, Podell pa se je posvetila fotografiji. Medtem ko je igralec pri 80 letih umrl leta 2004, je njegova nekdanja izbranka umrla leta 2020.