Cristiano Ronaldo je dobil še en kip. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je dobil še en kip. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo, doprsni kip
Kip Cristiana Ronalda, ki je požel veliko smeha.

V muzeju ekipe Real Madrid so slovesno razkrili kip enega najboljših nogometašev kraljevega kluba. Izdelal ga je slavni španski kipar Jose Antonio Navarro Arteaga, ki je prejel številne pohvale za opravljeno delo. Nekateri pravijo celo, da je Ronalda celo polepšal.

Umetnik si je pri ustvarjanju pomagal z več fotografijami Cristiana Ronalda: "Kar sem želel ponazoriti, je njegova notranja moč, ki jo izraža, ko izvaja proste strele ali kote."

Navarra je k izdelavi spodbudil njegov sin, ki ga je prosil, naj naredi boljši kip ljubljenega Ronalda, kot je tisti na Madeiri.

Ronaldo se odkritja kipa ni udeležil.

Je bil pa zato marca letos navzoč ob odkritju bronastega kipa, ki je sprožil posmeh številnih. Ta stoji na mednarodnem letališču Cristiano Ronaldo v Funchalu na otoku Madeira.

Precej grotesken izraz na njegovem obrazu nima namreč ničesar skupnega s podobo Ronalda, ki velja za enega od lepotcev z nogometnih zelenic in je svoj privlačni nasmejani obraz že posodil za milijonske oglaševalske kampanje najprestižnejših blagovnih znamk. Izraz na obrazu kipa spominja na nasmeh zlobne lutke Chucky, ki oživi v filmski franšizi Otroška igra, je bila le ena izmed primerjav na družbenih omrežjih.

Ronaldo sam naj bi odobril delo portugalskega kiparja Emanuela Santosa: "Želel je le, da zgladim nekaj smejalnih gubic, saj je menil, da ga te delajo starejšega, sicer pa mu je bilo všeč, kar je videl."