Dvomesečnega telička so tako rešili po skoraj enem tednu. S pomočjo bagra so ga izkopali slovenski vojaki, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali na kliniko v nadaljnjo oskrbo. Po prvih informacijah namreč žival ni v najboljšem stanju, je poročal portal 24ur.

V poplavah je domačijo družine Fale zadel plaz, ki je močno poškodoval hlev, v katerem je blato zasulo osem glav govedi. Po nesreči je bilo slišati le še oglašanje telička. Društvo Pasja nota je v sredo zapisalo, da je teliček zadnje mleko dobil v četrtek zvečer, primanjkuje mu tudi sena.

Policisti rešili dva pujsa

Posadka policijskega helikopterja, ena od več ekip, ki te dni rešujejo življenja ter dostavljajo hrano in druge nujne potrebščine v od sveta odrezane kraje, pa je prav tako na območju Savinjske doline rešila dva pujsa. Kot so sporočili s policije, je posadka helikopterja s kmetije nekje na Savinjskem rešila dva preživela pujsa in ju prestavila na varnejšo lokacijo v okviru iste kmetije, nekaj sto metrov stran od njunega dozdajšnjega prebivališča. "Kdo pravi, da pujsi ne letijo?" so ob tem hudomušno zapisali.

Kot so še pojasnili v objavi na družbenih omrežjih, je na omenjeni kmetiji voda odnesla celoten hlev, skupaj s kravami in enim pujsom, ena kobila s kmetije pa se je iz vode rešila sama.

Ljubljanski policisti so medtem sporočili, da so na pomoč pri varovanju premoženja na poplavljenih območjih prišli tudi policisti konjeniki in njihovi štirinožni sodelavci. Kot pojasnjujejo, lahko policisti na konjih dostopajo tudi do območij, ki z vozili niso dostopna, zato so bili poslani v izredno pomoč.

V zadnjih dneh so z več policijskih uprav sporočili, da opažajo poskuse protipravnega prilaščanja predmetov na območjih, od koder so se ljudje morali izseliti zaradi posledic ujme.

Iz dnevnega poročila centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje pa med drugim izhaja, da so danes prostovoljni gasilci iz Velenja v jezero prenesli poškodovanega laboda.