Pridržana žival. Foto: Reuters
Pridržana žival. Foto: Reuters

V ujetništvu skotena samica kenguruja je pobegnila v četrtek med prevozom iz kanadskega parka Oshawa Zoo in Fun Farm v bližini Toronta v živalski vrt v Quebec. Na počivališču je "preskočila" svoje oskrbnike in odskakljala v divjino, je za kanadsko televizijo CBC povedal glavni oskrbnik parka Cameron Preyde.

Ves konec tedna so jo nato iskali, a neuspešno. V ponedeljek zgodaj zjutraj, okoli 3. ure, pa so jo policisti med rutinsko vožnjo opazili na podeželskem območju v bližini Oshawe.

Poklicali so njene oskrbnike, sočasno pa so se odločili, da bodo žival skušali "pridržati", dokler ne prispejo strokovnjaki. A se za enega izmed policistov ni dobro končalo – ko jo je zgrabil za rep, se je ta obrnila in ga s prednjo taco treščila naravnost v obraz. "Gotovo si bodo ta dogodek policist in njegovi kolegi zapomnili za vse življenje," je ob tem malce hudomušno pripomnil tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Chris Boileau.

Kengurujka je med potepom ob koncu tedna dobila lažje poškodbe, zaradi česar so jo odpeljali nazaj v živalski park, kjer so jo oskrbeli, po nekaj dneh počitka pa jo bodo skušali znova preseliti v Quebec.