Pobegla nevesta Jennifer Wilbanks. Foto: epa
Pobegla nevesta Jennifer Wilbanks. Foto: epa
Za primer Jennifer Wilbanks je vladalo veliko medijsko zanimanje. Foto: epa
Na izginotje Jennifer Wilbanks so opozarjali veliki plakati. Foto: epa

Pobegla nevesta Jennifer Wilbanks je oblastem v mestecu Duluth v ameriški zvezni državi Georgia, potem ko se je skesana vrnila domov, dejala, da sta jo ugrabila neznanca, ki sta jo stlačila v kombi in odpeljala.

Izkazalo se je, da se je 32-letna medicinska sestra, ki bi se morala z zaročencem Johnom Masonom v nekaj dneh v cerkvi poročiti pred 500 gosti, prestrašila poroke in sama odpotovala v Las Vegas z redno avtobusno povezavo.

Policijski preiskovalec Carter Bank je dejal, da se bo morala Wilbanksova na sodišču zagovarjati za svoja dejanja, saj je policiji podala lažno prijavo ugrabitve, s pobegom pa je mestu naredila tudi veliko finančno škodo.

Pri iskanju je sodelovalo 150 prostovoljcev, 78 mestnih delavcev in vseh 55 pripadnikov policije, pri tem pa je nastalo za 60.000 dolarjev stroškov. Če bodo Wilbanksovi sodili in bo obsojena, ker je policiji podala lažno prijavo, sledi kazen do enega leta zapora, prav tako pa jo lahko za nastale stroške iskanja civilno tožijo mestne oblasti.

Jennifer je že najela odvetnika Edwarda L. Hartnesa, ki glede obtožb ni hotel podati nobene izjave. Dejal je le, da njegova stranka potrebuje čas, da se pomiri v krogu svoje družine in zaročenca, ki ji je za storjeno napako že odpustil.

Tožilec okrožnega sodišča Danny Porter je povedal, da so ga ljudje zasuli z elektronskimi sporočili, v katerih večina zahteva, da Jennifer odgovarja za svoja dejanja. Porter kljub temu ni hotel povedati, ali namerava proti pobegli nevesti vložiti vlogo za tožbo. Porterja so novinarji vprašali, če bo k opustitvi zadeve pripomoglo to, da se je Wilbanksova skesala in priznala, da je naredila napako. Porter je pripomnil, da je nemogoče, da je nevesta mislila, da bo pobeg ostal brez posledic in da je ne bodo iskali. Mešane občutke ob izjavah prestrašene neveste pa ima tudi 150 prostovoljcev, ki jo je iskalo po mestu.