Foto: RTV SLO
Foto: RTV SLO

Od zdaj naprej pa bo takoj po predvajanju dostopna tudi v okviru podstrani Vreme na spletni strani www.rtvslo.si/vreme.

Ob sodelovanju vremenoslovcev z Agencije RS za okolje so vsak petek na voljo poljudne in poglobljene informacije o vremenu in s tem povezani nasveti o priporočljivih lokacijah in izvajanju prostočasnih dejavnosti ob koncu tedna.

"To je najpodrobnejša vremenska napoved na programih RTV Slovenija, saj uporabnik dobi informacije, ki običajno niso sestavni del kratkih vremenskih napovedi. Te informacije so na primer temperaturni trend v naslednjih desetih dneh, količina padavin, stanje vodotokov in podobne poglobljene informacije," je povedala Mojca Petrič Bužan, odgovorna urednica regionalnega programa TV Koper in nadaljevala: "Prav je, da do tovrstnih informacij dostopa kar se da velik del javnosti, ker pa vemo, da je podstran Vreme na spletni strani rtvslo.si odlično obiskana, smo se z uredništvom dogovorili za objave videoposnetka."

V rubriki vsak petek poglobljene vremenske informacije predstavljajo strokovnjaki z Arsa. Na Arsu imajo namreč veliko količino podatkov, ki so sicer dostopni na njihovi spletni strani, le malo pa jih ima priložnost biti predstavljenih širši javnosti skupaj s podrobnejšo poljudno razlago, ki je zato zanimiva, predvsem pa razumljiva za širšo javnost. Ena od zanimivejših informacij, ki so na voljo v okviru rubrike, je temperaturni trend za prihodnjih deset dni za Slovenijo. Načrtovanje prostih dni v povezavi z vremenom je tako zelo enostavno.

Vremenski obet za vikend potep - Listje v jeseni

Oddaji Dobro jutro se vsak petek v studiu pridruži eden izmed šesterice predstavnikov Arsa, da predstavi vremenske obete med koncem tedna, v povezavi s tem svetuje glede izvajanja dejavnosti na prostem in opozarja na morebitne hitre vremenske spremembe. Vsak petek so z gledalci oddaje Dobro jutro izmenjaje vremenoslovci Jana Banko, Veronika Hladnik Zakotnik, Blaž Šter, Andrej Velkavrh, Janez Polajnar in Andrej Golob.

V rubriki meteorologi poleg osnovnih informacij, ki smo jih navajeni že iz siceršnjih vremenskih napovedi, v pogovoru podajo različne informacije glede na letni čas. Če so bile poleti zanimive informacije o temperaturi morja, jezer in rek, pričakovanih temperatur zraka, UV-indeksa, jakosti in smeri vetra na morju, bodo kmalu zanimive in predvsem koristne informacije o višini, trdnosti in preobraženosti snega, nevarnosti snežnih plazov, oblačnosti, vidljivosti, razmerah v gorah, pa do drugih koristnih informacij za vse, ki radi preživljajo svoj prosti čas na prostem.