Ribič, ki ni bil identificiran, in še en mornar sta Grays Harbour v zvezni državi Washington z ladjo Evening zapustila 12. oktobra, vrniti bi se morala tri dni pozneje. Po tem, ko sta bila pogrešan skoraj dva tedna, so enega izmed njiju pred kratkim našli živega v rešilnem čolnu, približno 110 kilometrov od zahodne obale Združenih držav Amerike. King-TV v Seattlu je rešitelja identificiral kot Ryana Planesa in njegovega strica Johna iz mesta Sooke.

"V daljavi sem videl nekaj, kar je bilo videti kot rešilni čoln, stekel sem noter in vanj usmeril daljnogled, nato pa je on izstrelil raketo," je povedal Ryan. "Potegnili smo ga na krov. Močno me je objel in vse je bilo čustveno," je nadaljeval John. Pri vrnitvi na kopno je nato pomagala tudi kanadska obalna straža, poroča BBC.

Moški naj bi Johnu sicer povedal, da je bil sam na splavu 13 dni. Potem ko mu je zmanjkalo hrane, je preživel z lovom lososov. "Revež je bil precej lačen. Naredila sva mu zajtrk, popil je tri steklenice vode," je še dejal John. Moški naj bi bil zdaj v stabilnem stanju, a so ga vseeno že odpeljali v bolnišnico.

Drugega moškega, ki je odplul s preživelim, še niso našli, po obsežnem iskanju je obalna straža sporočila, da je, dokler ne bo na voljo novih informacij, prekinila njegovo iskanje. Ali nameravajo iskanje nadaljevati, ni jasno, obalna straža pa celoten incident še preiskuje. Tudi ladje še niso našli.