Nosilke serije so bile Holly Marie Combs, Shannen Doherty in Alysssa Milano. Foto: YouTube
Nosilke serije so bile Holly Marie Combs, Shannen Doherty in Alysssa Milano. Foto: YouTube
Alyssa Milano
Serija je med televizijskimi zvezdnicami ustoličila Alysso Milano. Foto: EPA
Shannen Doherty
Tri sezone so lahko gledalci spremljali na malih zaslonih zvezdnico nekdanje najstniške serije Beverly Hills 90210, Shannen Doherty. Foto: EPA
Rose McGowan
Rose McGowan se je posvetila filmski umetnosti. Foto: EPA
Julian McMahon
Julian McMahon je končal v glavni vlogi televizijske uspešnice Reži me. Foto: EPA

Za zdaj je televizijska hiša CBS po poročanju spletne strani Voulture samo naročila izdelavo scenarija. Čarovnice so na malih zaslonih živele osem sezon - med letoma 1998 in 2006. V seriji so se proslavile Alyssa Milano, Holly Marie Combs in Shannen Doherty, ki je poskrbela za podoben nepričakovan odhod iz serije, kot ga je uprizorila leta prej v Beverly Hillsu 90210. Namesto nje pa se je najslavnejšim čarovnicam svojega časa priključila Rose McGowan.

Serija je bila ena izmed prvih fantazijskih televizijskih serij, ki je doživela velik uspeh med gledalci. Serija je govorila o treh sestrah, ki so bile najmočnejše čarovnice. Prigode Piper, Prue in Phoebe so se začele, ko so šest mesecev po smrti svoje babice po naključju na podstrešju našle staro Knjigo senc. Po prebranem uroku iz knjige so sestre dobile čarobne moči.

Televizijske sestre s posebnimi močmi
Prue, najstarejša sestra, je dobila moč telekineze, pozneje še moč astralne projekcije. Srednja sestra Piper je dobila moč zamrznitve in eksplozije predmetov, najmlajša sestra Phoebe pa moč videnja prihodnosti in preteklosti. Pozneje je dosegla še moč lebdenja in nazadnje še moč empatije. Po tragični smrti Prue je v življenji Piper in Pheobe prišla mlajša polsestra Paige, ki je imela podobno kot Prue moč telekineze. Sposobna pa se je bila tudi preslikati.

Ko se je serija približevala svoji osmi sezoni, je izgubila precej gledalcev, saj je pripovedna nit izgubila svoj kompas, prav tako pa so bili dialogi pogosto že precej smešni. Vendar je bila to serija, ki je zaznamovala življenja Milanove, Combsove, Dohertyjeve in pozneje še McGowanove.

Zaton kariere za Dohertyjevo
Dohertyjeva je serijo zapustila po treh sezonah. Njen odhod pa so pospremile govorice o sporu, ki ga naj bi imela z Milanovo. V svoji uradni izjavi za javnost je zapisala, da "je bilo preveč drame na snemalnem prizorišču in ne dovolj strasti za delo". Zato so ustvarjalci ubili njen lik. Igralka slave, ki jo je dosegla v serijah Beverly Hills in Čarovnice, ni več dosegla. Pojavljala se je v televizijskih filmih, v oglasih, kot posebna gostja pa se je vrnila v (zdaj že tudi izteklo) prenovljeno različico Beverly Hillsa, ki je nosila preprosti naslov 90210.
Njena dobra prijateljica še pred snemanjem serije Combsova je po koncu snemanja serije dobila manjšo vlogo v Oceanovih 11 (ona je bila tisto dekle, ki je igralo poker). Zaigrala pa je tudi v nekaj televizijskih filmih, preden je v njene roke prišla vloga Elle Montgomery - matere osrednjega lika Anne - v priljubljeni televizijski seriji Ljubke lažnivke. Tri sezone je bila stalna članica igralske zasedbe, od četrte sezone naprej pa se pojavlja le še kot posebna gostja.

Serija, ki je zaznamovala Alysso Milano
Največji pečat v seriji je pustila zvezdnica Melrose Placea Milanova, ki ni bila prva izbira ustvarjalcev serije (to je bila Lori Rom). Kmalu po začetku snemanja so se med njo in Dohertyjevo vnele strasti. Spor, ki ga nista nikoli javno priznali, pa naj bi vodil celo do ultimata nekdanje zvezdnice Beverly Hillsa: "Ali jaz ali ona?!" Milanova je po koncu serije ostala pod sojem žarometov. Trenutno je glavna igralka v seriji Mistresses.

Zadnja pridobitev igralskega ansambla Rose McGowen se je po življenju v Začaranih posvetila filmu. Zaigrala je v filmih, kot sta Death Proof režiserja Quentina Tarantina, Grindhouse Roberta Rodrigueza in tako naprej. Pojavila pa se je tudi v seriji Pod nožem lepote, v kateri je po koncu snemanja Čarovnic svojo slavo doživel Julian McMahon (v seriji je igral ljubezenski interes Milanove). Drugi "lepotec" serije Brian Krause pa je nadaljeval svojo igralsko pot v različnih televizijskih serijah.

Odskočna deska za Kaley Cuoco
Največji korak naprej v svoji karieri pa je po koncu snemanja serije naredila danes nosilni obraz serije Veliki pokovci Kaley Cuoco. Med Začarane je vstopila kot lik Billie - mlade čarovnice, ki se spoprijatelji s sestrami. Danes pa jo ljudje bolj kot po Billie poznajo po liku Penny.