Philippa Craddock je ena bolj znanih britanskih cvetličark, ki jo redno angažirajo tako kraljeva družina kot večje modne hiše. Foto: Reuters
Philippa Craddock je ena bolj znanih britanskih cvetličark, ki jo redno angažirajo tako kraljeva družina kot večje modne hiše. Foto: Reuters
Pri končni podobi aranžmajev sta Harry in Meghan tesno sodelovala s cvetličarko. Foto: Reuters

Craddockova, ki med svoje stranke prišteva tudi Kensingtonsko palačo, revijo Vogue ter modni hiši Alexander McQueen in Dior, bo za aranžmaje uporabila predvsem lokalne in sezonske rastline.

Craddockova bo usmerjala ekipo, ki jo bodo sestavljali tako vrtnarji Buckinghamske palače kot tudi vrtnarji Windsorskega gradu, kjer bo par v tamkajšnji kapeli svetega Jurija prihodnji mesec dahnil usodni da.

Aranžmaji Craddockove bodo krasili tako kapelo sv. Jurija kot tudi veliko sprejemno dvorano v Windsorskem gradu, kjer bo slavnostna zakuska.

Sezonsko in lokalno
Cvetlični aranžmaji bodo v največji možni meri sestavljeni iz sezonskega cvetja in rastlin, ki maja cvetijo v naravi. Med drugim bodo vključevali veje dreves, kot sta bukev in breza, med cvetjem pa bodo bele vrtnice in potonike, ki so sicer tudi najljubše rože 36-letne Marklove.

Ekipa oblikovalcev bo večino listja za aranžmaje nabrala kar na vrtovih in posestvih britanske krone in Windsorskega gradu, tako da bo vse skupaj tudi karseda ekološko in s čim manj ogljičnega odtisa.

In čeprav Kensingtonska palača končne podobe cvetlične dekoracije še ni razkrila, so sporočili, da bodo aranžmaji odražali naravno okolje, kjer bodo cvetje, rastline in veje nabrali.

Navdušena nad parom
Po besedah Craddockove je proces oblikovanja zasnove cvetlične dekoracije potekal v tesnem sodelovanju z ženinom in nevesto, vse skupaj pa je bilo zelo ustvarjalno, sproščeno in zabavno. "Sodelovati z njima mi je bilo v popolno zadovoljstvo," je povedala o mladem paru.

"Končni cvetlični aranžma bo predstavljal njiju kot par, kar vedno skušam doseči pri svojem delu, v ospredju pa bo lokalnost, sezonskost in ekološki vidik," je še dejala.

Po poroki bosta mladoporočenca cvetlični aranžma v celoti razdelila med vrsto dobrodelnih organizacij.

Pretty table details ... xx

A post shared by Philippa Craddock (@philippacraddock) on Mar 20, 2018 at 11:14am PDT