Bosonogi tek je po vsem svetu vedno bolj priljubljen. Foto: AP
Bosonogi tek je po vsem svetu vedno bolj priljubljen. Foto: AP

Tekačica se je za tekaško avanturo, ki bo predvidoma trajala do 10. novembra, odločila zato, ker želi spodbujati žensko samozavest.

34-letnica je britanska ambasadorka svetovne organizacije skavtinj, želi pa preteči razdaljo stotih maratonov. V sklopu svojega posebnega izziva bo organizirala tudi 120 srečanj, v sklopu katerih želi mlade nagovoriti, naj jih ne bo strah izzivov, ki jih morda srečajo na svoji poti. "S tem, da se tekaška etapa ujema s temo pogovora, sem si izziv želela narediti še malo zahtevnejši. V sklopu pogovorov pa bi vodnikom rada pojasnila, naj ne bodo prestrašeni, ko se soočijo z izzivom."

Svojo pot bo drugega junija začela na Shetlandskem otočju, sklenila pa jo bo v Londonu. Pot jo bo med drugim ponesla po Škotski, Severni Irski, Angliji, Walesu in Kanalskih otokih.

Čim bolj želi utrditi stopala

Tekačica je pojasnila, da pred začetkom trdo trenira, predvsem stopala, ki bodo v prihodnjih mesecih ogromno pretrpela. "Trenutno sem nekje vmes med popolno prestrašenostjo in veseljem glede dogodka. Ogromno tečem, da za dogodek čim bolj utrdim stopala."

Dodala je, da se zaveda poškodb, ki se ji lahko pripetijo po poti, med drugim tudi tega, da lahko kje pohodi steklo, a da želi ostati pozitivna in se lotiti vsakega dneva posebej. "Zdi se mi, da bo čudovito."

McNuffova je poleg teka tudi navdušena kolesarka. V zadnjih letih je prekolesarila več kot 32 tisoč kilometrov po Evropi in Ameriki, med drugim je kolesarila v vseh zveznih državah.

Po poročanju britanskih medijev je tekačica pred začetkom poti ljudi pozvala, naj se ji pridružijo na posameznih etapah. "Ne bom tekla pretirano hitro, poleg tega pa se lahko sami odločijo, katero razdaljo želijo preteči z mano."