V kinematografe se je vrnil superzlobnež Gru – tretji del filmske franšize Jaz baraba (Despicable Me), ki je najbolj znana predvsem po Grujevih pomagačih Minionih, so vsi nestrpno pričakovali, tako pa je zgodba o odraščanju hudobneža na ogled že privabila množice. Na družbenem omrežju TikTok se je skupina najstnikov odločila, da pod ključnikom GentleMinions deli, kako so se odločili popestriti ogled filma Minioni: Grujev vzpon (Minions: The Rise of Gru).

Oblečeni v srajce in suknjiče ter uradne hlače so na poti do kinodvorane in v njej praznovali konec petletnega čakanja na nov del zgodbe ter oponašali Gruja in njegovo mimiko – predvsem zlobno dotikanje konic prstov. Celotna zadeva, katere izvor oziroma vzrok sicer ni popolnoma znan, je obnorela splet, tako pa se vedno več mladostnikov po svetu odločilo slediti njihovemu zgledu, poroča BBC.

Filmski studio Universal Pictures je gesto pozdravil na družbenem omrežju Twitter z besedami: "Vidimo vas in radi vas imamo!" Čeprav so se nekaterim obiskovalcem zdeli simpatični in zabavni, glede njihovega vedenja pa niso imeli pripomb, so nekateri kinematografi opazili razgrajanje in neprimerno obnašanje. Skupine mladih so namreč obtožili, da so med gledanjem filma večkrat vstali, ploskali, vzklikali, žalili zaposlene in metali pokovko, malicali so tudi najljubšo hrano Minionov – banane – tako pa zmotili številne družine in uničili prvi izlet v kino za marsikaterega otroka.

Posledično so se kinematografi odločili, da ne bodo del TikTok trenda in tako prepovedali vstop v kinodvorano mladim, ki so oblečeni uradno. Ponekod so to določili za otroke brez spremstva staršev. S prepovedjo oblek naj bi dosegli, da se prav kaj takega ne ponovi več.

Ker so številne družine predčasno zapustile ogled filma, so kinematografi zaradi povrnitve stroškov utrpeli velike finančne izgube, nekateri so tudi odpovedali nadaljnja predvajanja.

#gentleminions #riseofgru @minions