Z Buddyjem sta med drugim obiskala tudi enega izmed Trumpovih hotelov. Foto: AP
Z Buddyjem sta med drugim obiskala tudi enega izmed Trumpovih hotelov. Foto: AP

Pritlikavi špic oziroma pomeranec Boo je postal slaven, ko ga je moral lastnik zaradi močno zavozlane dlake postriči, na družbenih omrežjih pa objavil fotografijo, ki je kmalu postala uspešnica. Od takrat naprej so njegove dogodivščine spremljali številni, zdaj pa je zaradi visoke starosti poginil.

"Z veliko žalostjo sporočam, da je Boo umrl v spanju in se tako pridružil svojemu prijatelju Buddyju," so lastniki zapisali na Facebooku. "Srca naše družine so zlomljena, naša edina tolažba je to, da ne čuti več bolečine in neudobja. Vemo, da je bil Buddy prvi, ki ga je pričakal na drugi strani mavrice."

Lastniki so ob izgubi zapisali, da je psiček osrečil ogromno ljudi. Foto: AP
Lastniki so ob izgubi zapisali, da je psiček osrečil ogromno ljudi. Foto: AP

Na Facebooku ima več kot 16 milijonov sledilcev, lastniki pa so ob njegovem slovesu zapisali, da je psiček s svojo ljubkostjo pomagal številnim. "Skozi leta smo dobili veliko pisem ljudi, ki so z nami delili svojo zgodbo in pojasnili, kako jim je psiček pomagal, da jim je bilo v težkih trenutkih lažje."

Boojeve zdravstvene težave so se začele po tem, ko je leta 2017 poginil njegov prijatelj Buddy. "Kmalu po Buddyjevi smrti se je Boo začel boriti s težavami s srcem. Vsi menimo, da je imel zaradi izgube prijatelja zlomljeno srce, a je vseeno z nami vztrajal še kakšno leto, nato pa je prišel njegov čas."

Poleg tega, da je bil zvezda družbenih omrežij, so njegovi lastniki o njegovih dogodivščinah napisali tudi kar nekaj knjig, še poroča USA Today.