Foto: AP
Foto: AP

Ženska je letela iz mesta Syracuse v zvezni državi New York, stevardesa pa jo je večkrat opozorila, naj preneha z dojenjem in pospravi svojo mačko nazaj v kletko, a je potnica to vsakič zavrnila.

Osebje je prek internega komunikacijskega sistema (ACARS) obvestilo sedež Delte v Atlanti, da potica "na sedežu 13A doji mačko in tudi na poziv stevardese ne želi pospraviti mačke nazaj v kletko".

Foto: AP
Foto: AP

Fotografija omenjenega sporočila je zaokrožila po Redditu, na Twitterju pa jo je nato objavil znani politični svetovalec in avtor Rick Wilson, tako, da je vest o bizarnem dogajanju v zraku naglo postala viralna.

O incidentu je na TikToku spregovorila tudi stevardesa Ainsley Elizabeth, ki je bila takrat na krovu letala.

“Ta ženska je imela zavito v odeji eno tistih brezdlakih mačk, tako, da je bila videti kot dojenček," je povedala. “Njena bluza je bila razpeta in je skušala mačko pripraviti, da se prisesa na njeno dojko, mačke pa ni in ni hotela pospraviti nazaj v kletko. Mačka pa je kričala kot jesihar.”

Na neki točki so morali posredovati celo varnostniki. Elizabeth pa ni prepričana, kaj se je zgodilo z žensko in njeno mačko po pristanku v Atlanti, poroča New York Post.

Posredovali so "rdeči suknjiči"

Je pa uslužbenka Delte, ki je poslala sporočilo prek ACARS-a, zaprosila Deltino posebno ekipo Rdečih suknjičev (Red Coat), da po pristanku potnico primejo. Kot je navedeno na Deltini spletni strani, so Rdeči suknjiči "elitni strokovnjaki potniške službe, prepoznani po svojih svetlo rdečih suknjičih. Posebej so usposobljeni za rokovanje s potniki po pristanku letala".

Spletna stran letalske družbe tudi določa politiko, ko gre za dojenje otrok na krovu. “Delta popolnoma podpira pravico ženske, da doji na krovu Deltinih letal in v Deltinih letaliških prostorih. Na krovu so dovoljene prsne črpalke. Mnoga letališča tudi ponujajo zasebne prostore za dojenje in črpanje mleka," piše.

Delta na svojih notranjih letih tudi dovoljuje manjše hiše ljubljenčke, kot so manjši psički, mačke in udomačene ptice, pod pogojem, da jih potniki lahko spravijo v manjše kletke.