Če se želite na Švedskem fotografirati popolnoma goli, pomislite dvakrat. Foto: Reuters
Če se želite na Švedskem fotografirati popolnoma goli, pomislite dvakrat. Foto: Reuters
Če se ženska kopa gola na plaži v Tropei, mora biti lepa. Foto: EPA
V Indiani kondome lahko kupujejo samo moški. Foto: EPA
V Rusiji in Indoneziji je poljubljanje v javnosti prepovedano. Foto: EPA
Pazite, da vas ne zasačijo med seksom v Arizoni! Foto: EPA

Vseeno pa je bolje, da veste, kje kaj velja, kot pa da plačate kazen ali vas privedejo v zapor.

Ste vedeli, da se v švedskih avtomatih ne smete slikati popolnoma goli? Lahko se fotografirate tako, da ste brez obleke zgoraj ali spodaj, ne pa popolnoma goli. Če bi že radi imeli svojo fotografijo, kjer ste popolnoma nagi, vam ne preostane nič drugega, kot da dvakrat plačate in zlepite oba dela fotografije skupaj.

Če si grda, ne na plažo!
V italijanskem mestu Tropea je dovoljeno selektivno nudistično kopanje. Po zakonu se ne sme na plaži pojaviti gola nobena ženska, ki je debela, grda in neatraktivna. Za razliko od teh mlade, lepe in atraktivne ženske lahko pridejo na plažo brez obleke in tako pokažejo vso lepoto ženskega telesa. Tu je le vprašanje, kako se bodo odzvale gole ženske, ki bi jim varnostnik dejal, da so grde, debele in neatraktivne in se morajo obleči.

Na Siciliji lahko ženske pridejo na plažo brez oblačil, moškim pa to ni dovoljeno. Na Madžarskem morate paziti, da med spolnim odnosom obvezno ugasnete luč. V nasprotnem primeru boste plačali kazen. To pravilo velja tudi, če imate spolne odnose v lastni hiši ali stanovanju.

Kondomi, kondomi, kondomi
Na Irskem ne smete (oziroma ne bi smeli) uporabljati kondomov. Zato tudi ne boste našli prezervativov na policah v trgovinah, v lekarnah ... Prodaja kondomov je prepovedana tudi v ameriških zveznih državah Connecticut in Wisconsin, v Kaliforniji je prepovedano oglaševanje kondomov, v Indiani pa jih lahko kupujejo le moški, ženskam je kupovanje prezervativov strogo prepovedano.

Poljubljanje prepovedano!
V Rusiji se ne smete poljubljati, če ste v javnosti. Sicer je res, da zadnje čase nihče ni dobil kazni zaradi poljubljanja, a policisti vseeno opozorijo, če ste pri tem preveč vročekrvni. Prav tako se je v javnosti prepovedano poljubljati v Indoneziji.

Seks za eno noč je kazniv
V Angliji je kaznivo dejanje seks za eno noč. Kazen, ki znaša približno 125 funtov, lahko plačate v primeru, če vas ženska po dejanju prijavi.

V Estoniji obstaja še bolj čuden zakon - ko se ljubite, ne smete vmes igrati šaha. Na Kitajskem ne smete občudovati golih ženskih podplatov, medtem ko vedno lahko občudujete golo žensko telo. V Izraelu ne smete gledati pornografskih kanalov.

Nori ameriški zakoni
V ameriški zvezni državi Idaho pa vas zaradi analnega spolnega odnosa lahko zaprejo ... do konca življenja. V Michiganu pa boste preživeli naslednjih pet let v zaporu, če vas dobijo pri samozadovoljevanju.

V Minnesoti lahko sodnik žensko zaradi nezvestobe kaznuje z enim letom zapora in tri tisoč dolarjev kazni, moški pa lahko skače v tuja gnezda, ne da bi se mu kar koli zgodilo. No, razen, če ga doma čaka žena.

Če pa niste poročeni in se nahajate v Arizoni, boste naslednja tri leta preživeli v zaporu, če vas dobijo pri spolnih odnosih.