Nadia Popovici in Brian (Red) Hamilton pred sobotno tekmo. Na prejšnjem srečanju seattelske in vancouvrske ekipe je Nadia Reda opozorila na znamenje – in ga tako spodbudila k pregledu, ki mu je rešilo življenje.  Foto: Facebook
Nadia Popovici in Brian (Red) Hamilton pred sobotno tekmo. Na prejšnjem srečanju seattelske in vancouvrske ekipe je Nadia Reda opozorila na znamenje – in ga tako spodbudila k pregledu, ki mu je rešilo življenje. Foto: Facebook

Mlada Nadia Popovici je 23. oktobra spremljala hokejsko tekmo Lige NHL med domačo ekipo Seattle Kraken in gostujočo Vancouver Canucks. Z mamo sta lastnici sezonskih vstopnic, njun sedež pa je ravno za klopjo gostujoče ekipe. Neposredno pred njo je sedel pomočnik kanadske ekipe za opremo Brian "Red" Hamilton, bodočo študentko medicine pa je zmotilo znamenje na njegovem vratu.

Ker je posumila, da ga morda ni opazil, je na svoj telefon natipkala sporočilo, v katerem ga je opozorila na nenavadno tvorbo in mu svetovala, naj si ga da pregledati. Nato je močno potolkla po pregradi, da je vzbudila njegovo pozornost, in mu sporočilo pokazala. Hamilton se je le nasmehnil in ji pokimal, nato pa nadaljeval svoje delo.

A pred dnevi, v soboto, je presenetil z zapisom na družbenih omrežjih, ki ga je objavila njegova ekipa: "Skušam najti zelo posebno osebo in prosim za pomoč hokejsko skupnost. Ženski, ki jo iščem, želim sporočiti, da mi je spremenila življenje, in se ji zahvaliti. Tisti večer, 23. oktobra, in sporočilo, ki si mi ga pokazala na telefonu, bosta za vedno ostala v mojih mislih, saj sta tako meni kot moji družini spremenila življenje. Tvoj instinkt je bil pravi, znamenje na mojem vratu je bil maligni melanom in zaradi tvoje vztrajnosti in hitrega posredovanja mojih zdravnikov je zdaj preteklost," je zapisal Hamilton.

Le nekaj ur pozneje je sporočilo videla Nadjina mama in mu v komentarju razkrila, da je tista, ki jo išče, njena hčerka: "Ona še ni videla tega sporočila, saj je imela nočno izmeno v kriznem centru za pomoč samomorilcem in zdaj še spi. Ampak bo zvečer na tekmi, na istem sedežu. Tako vesela bo, ko izve, da ste poiskali pomoč za znamenje. Kakšna čudovita novica!" je vzhičeno zapisala mama in dodala, da je bila hčerka ravno sprejeta na več medicinskih fakultet.

Na večerni tekmi oz. tik pred njenim začetkom sta se nato Nadia in Red tudi v živo spoznala, fotografije pa je Hamiltonova ekipa s pripisom "Prijazno dejanje, za katerega bo Brian (Red) večno hvaležen" objavili na družbenih omrežjih, ob tem pa poudarili še: "Nadjina prijaznost, sočutje in trud, ki ga je vložila, da bi pomagala sočloveku, so občudovanja vredni in so pomagali rešiti življenje."

Hamilton je na srečanju pojasnil, da po oktobrski tekmi najprej ni vedel, kaj naj si o sporočilu misli, naslednje jutro pa je o dogodku povedal svoji partnerici Jess. "Tvoja vztrajnost in trud sta me spodbudila ... to, da si se potrudila in spisala sporočilo ... Jess sem rekel, da ti verjetno dolgujem vsaj to, da grem res na pregled," je svoji "rešiteljici" nadaljevanje opisal Hamilton in dodal, da ima srečo, da ima okoli sebe zdravnike, ki so lahko takoj ukrepali.

Kot je še dejal, si je zaželel tudi, da bi se lahko nekako zahvalil neznanki, zato je poziv objavil na družbenih omrežjih. Svoj lonček sta na koncu pristavili še obe ekipi, ki sta Nadio Popovici na tekmi presenetili z novico, da ji podarjata 10.000 dolarjev za plačilo šolnine na izbrani medicinski fakulteti, poroča CNN.

Ekipa Seattle Kraken je bila ustanovljena šele nedavno in v tej sezoni postala 32. članica Lige NHL. 23. oktobra je tako odigrala svojo prvo domačo tekmo in postala prva seattelska ekipa, ki se je podala v lov za Stanleyjevim pokalom, po letu 1917.