Vhod v prestižni pariški hotel Ritz, kjer prenočitev stane od 2300 evrov dalje. Foto: EPA
Vhod v prestižni pariški hotel Ritz, kjer prenočitev stane od 2300 evrov dalje. Foto: EPA

Neimenovana malezijska podjetnica je v petek popoldne, ko se je v hotelsko sobo vrnila z nakupovanja po središču Pariza, opazila, da njenega 750.000 evrov vrednega prstana, ki ga je pred odhodom pustila na mizi, ni nikjer. O pogrešanem dragulju je takoj obvestila vodstvo luksuznega hotela in podala prijavo na policijo.

Ker ne bi bilo prvič, da bi bili gostje razkošnih hotelov v francoski prestolnici tarča zmikavtov in celo roparjev (spomnimo se samo primera Kim Kardashian), je takoj stekla obsežna policijska preiskava. A indicev, da bi kdo vdrl v hotelsko sobo, niso našli, zato se je že namigovalo, da je za krajo kriv kateri izmed zaposlenih, ki je izkoristil mamljivo priložnost za hiter zaslužek.

Po dveh dneh in temeljitih zaslišanjih zaposlenih pa je hotelska varnostna služba odkrila krivca – sesalnik. "Zahvaljujoč natančnemu iskanju, ki so ga opravili varnostniki, so prstan danes zjutraj našli," so v nedeljo po poročanju Le Parisiena sporočili iz hotela in dodali, da je bil prstan najden v vrečki sesalnika. Kako je pristal v sesalniku, jim še ni uspelo razjasniti, a kot so poudarili, je pomembno le, da je lastnica zadovoljna, ker so našli njeno dragoceno lastnino.

Kot še poroča časopis, je Malezijka v tem času že odpotovala domov, prstan pa zdaj hranijo na policiji, kjer ga bo osebno prevzela, ko se vrne v Pariz. Vodstvo hotela ji je medtem zaradi stresa, ki ga je doživela ob izgubi dragulja, ponudilo tri brezplačne prenočitve, a je njihovo ponudbo zavrnila, še piše Le Parisien.

Kot omenjeno, so v zadnjem desetletju luksuzni pariški hoteli pogosto tarča nepridipravov. Eden najbolj odmevnih ropov se je zgodil leta 2016, ko je skupina zamaskiranih roparjev sredi noči vdrla v hotelsko sobo ameriške starlete Kim Kardashian, vanjo uperila pištolo, jo zvezala in v manj kot treh minutah izpraznila sef, poln nakita, vrednega okoli 10 milijonov dolarjev.

Eden izmed roparjev je tedaj pobegnil s kolesom, pri tem pa odvrgel z diamanti okrašen križec v vrednosti 30.000 evrov, ki ga je pozneje našel naključni mimoidoči, kar je bil tudi edini kos nakita, ki so ga pristojni našli. Po ropu se je sicer razširila govorica, da je kaznivo dejanje zagrešila skupina Pink Panter, ki že leta ropa najbogatejše – pogosto v dogovoru z lastnikom, ki na koncu pobere zavarovalnino.

Le dve leti pozneje je skupina roparjev s sekiro razbila izložbeno okno hotela Ritz in odnesla tam razstavljen nakit, vreden okoli štiri milijone evrov. Večino osumljenih in ukraden nakit so našli v nekaj dneh.