Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Pripravili so ga že 26. in ga tokrat poimenovali (Brez)mejno. A nekaj je bilo kljub vsemu letos drugače – zvezde koncerta tokrat niso bili dijaki, ampak učitelji.

Kvintet učiteljev glasbe celjske gimnazije se je v univerzalni govorici glasbe v teh posebnih časih povezal z namenom širjenja pozitivnih misli in dobre volje. Prvič – pa tudi edinkrat – so se na vajah dobili tik pred koncertom.

Čeprav razmere trenutno ne dopuščajo vaj in druženja ob tem, so kljub tehničnim izzivom uglašeno odpeli izbrani repertoar.

V skoraj treh desetletjih je novoletni koncert prerasel šolske meje in postal nepogrešljivi del novoletnega utripa knežjega mesta. Letos so ga posvetili tudi 30-letnici plebiscita in stoletnici oblikovanja političnih meja, njegovo glavno vodilo pa je želja, da bi bilo novo leto brezmejno v dobrem.

"Da bi uspeli premagati tale nesrečni virus, če tudi ne čisto do konca, vsaj do te mere, da bi se lahko zopet srečevali, ne samo v šolskih klopeh, ampak tudi v številnih drugih dejavnostih, ki mladim dajo tisto posebno kvaliteto življenja," si je zaželel ravnatelj celjske gimnazije Gregor Deleja.

Tradicionalni koncert celjskih gimnazijcev