Foto: Twitter
Foto: Twitter

Maezava naj bi se na potovanje okoli Lune z raketo SpaceX ameriškega podjetnika Elona Muska kot prvi zasebni potnik odpravil leta 2023. Oglas je objavil 12. januarja, v zgolj nekaj dneh pa se je nanj javilo kar 27.722 deklet!

Izbiranje primerne kandidatke naj bi potekalo v televizijskem šovu na AbemaTV, a je Maezawa zdaj razblinil upanje tisočih. Kot razlog za odpoved je navedel osebne razloge.

"Kljub moji resnični in iskreni odločenosti glede šova, je bil del mene, ki je imel še vedno mešane občutke glede moje udeležbe," je danes na Twitterju sporočil milijarder. Ob tem se je opravičil 27.722 kandidatkam, ki so zbrale pogum in si vzele dragocen čas za prijavo.

Maezava, lastnik spletne trgovine z oblačili Zozo, ki jo je lani prodal japonskemu Yahooju, je znan tudi po kupovanju dragih umetnin in odmevnih potezah razdajanja denarja. O tem smo že poročali tudi na MMC-ju.

Lastnik najbolj retvitanega tvita
Na začetku januarja je objavil tvit, v katerem je zapisal, da bo razdelil sto milijonov jenov (810.000 evrov) med naključno stoterico, ki bo njegov tvit posredovala naprej. "Da bi sodelovali, mi morate le začeti slediti in retvitati ta tvit," je zapisal v japonski pisavi.

S tvitom se je želel pohvaliti, ker je njegova spletna stran Zozotown med božično-novoletnimi prazniki zaslužila kar 81 milijonov evrov, piše BBC. Japonci so ga uslišali, saj je bil tvit deljen kar 4,3-milijonkrat.

Prej so vodili piščančji kroketi
Maezava, ki je sicer zaslovel kot bobnar pankovske skupine Switch Style, nato pa je zgradil svoj modni imperij, je tako presegel do takrat najbolj retvitan tvit na svetu, ki ga je leta 2017 objavil Američan Carter Wilkinson.

Verigo restavracij s hitro prehrano Wendy's je vprašal, koliko retvitov potrebuje, da mu bodo zagotovili celoletno brezplačno ponudbo piščančjih kroketov. "18 milijonov," so mu odgovorili.

Tviteraši so se hitro pridružili in Wilkinson je zbral neverjetnih 3,5 milijona retvitov. Do 18 milijonov je bilo še daleč, a podjetje mu je vseeno uslišalo željo in zaradi takšne reklame je lahko vse leto zastonj jedel njihov prigrizek.