Rekordno dragi športni copati. Foto: Reuters/posnetek zaslona
Rekordno dragi športni copati. Foto: Reuters/posnetek zaslona

Gre za model copatov Bred (okrajšava za black and red oz. črne in rdeče) Air Jordan 13's, v katerih je zdaj 60-letni Jordan osvojil zadnjega od svojih šestih šampionskih prstanov. Ti so tako navrgli rekordno visok znesek za športno obutev, ki je bila uporabljena na tekmi.

Predtem so oktobra 2021 prav tako Jordanove superge na dražbi že dosegle ceno 1,5 milijona dolarjev, kar je bil prejšnji rekord. Lani pa je eden od Jordanovih dresov dosegel na dražbi ceno kar 10,1 milijona dolarjev, kar zgovorno priča o priljubljenosti tega košarkarja.

"Današnji rekordni znesek znova dokazuje, da povpraševanje po Jordanovih predmetih presega vsa pričakovanja," je ob tem dejal predstavnik dražbene hiše Sothesby's, ki je organizirala prodajo, Brahm Wachter.

Jordan je omenjeno športno obutev nosil v drugem polčasu tekme med Chicago Bullsi in Utah Jazzom 5. junija 1998, Chicago pa se je veselil zmage s 93:88. Sicer pa so športni copati nosili tudi Jordanov podpis, ko jih je ta podaril navijaču.

Obutev pa je na dražbah očitno zelo iskana. Čevlji raperja Kanyeja Westa, ki jih je ta nosil na podelitvi grammyjev leta 2008, so bili na dražbi prodani za kar 1,8 milijona dolarjev.