Olimpijske igre poleg športnikov in športnih zanesenjakov vedno navdušijo tudi širšo javnost, med katere spadajo tudi razni zabavljači in umetniki. Mednje sodi tudi francoski komik Remi Gaillard, ki slovi po svojih skritih kamerah in posnetkih iznajdljivih potegavščin.

Na tokratnem posnetku je v športni opremi presenetil naključne mimoidoče in jih izzval na dvoboj. Ti so se na njegov izziv odzvali s celo paleto čustev in odzivov, ki so segali od jeze do navdušenja. Nekateri so takoj sodelovali in se pomerili v olimpijskih disciplinah, drugi pa so se odzvali nasilneje.

35-letnik iz Montpelliera je ljubitelj nogometa in strasten navijač tamkajšnjega prvoligaša. Pred leti so ga odpustili iz službe. Gaillard je takrat sklenil, da bo skušal čim bolj užiti življenje, in tako je nastala zamisel za snemanje zabavnih skritih kamer.

V svojih podvigih se loteva "odbitih" tem – recimo izkrcanja v Normandiji, strašenje naključnih mimoidočih v dresu netopirja in spreminjanje dvigal v postelje in plesišča. Ker pa je sam velik športni navdušenec, ima večina posnetkov tematiko, povezano s športom, najpogosteje nogometom ali avtomobilizmom.