Iz organizacije Animal Rising so sporočili, da so njihove aktivistke v sredo okoli 20. ure po krajevnem času odnesle tri jagnjeta s kmetije Appleton. Pri skupini so zatrdili, da so bila jagnjeta namenjena za zakol. Posnetki, ki jih je objavila skupina, prikazujejo tri ženske v rožnatih majicah, ki se sprehajajo med ovcami na polju in nalagajo jagnjeta v zadnji del vozila.

"Kot vsi drugi, tudi živali želijo živeti varno življenje, ne da bi jih izkoriščali," je ob tem povedala Sarah Foy iz organizacije Animal Rising.

Jagnjeta so poimenovali Sooty, Sunny in Sammy ter jih odpeljali na "varno mesto", je še povedala 23-letna aktivistka, ki se je danes zjutraj skupaj s somišljenicama v Windsorju nedaleč od Londona predala policiji. Pri tem so nosile napise "Rešila sem kraljevo ovco" in "Na tak način imamo radi živali". Na skupino so se po akciji sicer usule kritike, da so nepremišljeno ogrozile življenja jagnjet, ko so jih ločili od matere. V organizaciji so pozneje na Twitterju pojasnili, da so "skušali rešiti tudi mamo ovco, a to žal ni bilo mogoče".

Policija je potrdila, da so tri ženske, stare od 20 do 30 let, prostovoljno obiskale policijsko postajo v Sloughu in bile aretirane zaradi suma tatvine. Animal Rising pa je na svoji spletni strani še zapisala, da je bila tokratna akcija le prvo odmevnejše reševanje živali to poletje.