Sandi Sever je zadel
Sandi Sever je zadel "ribiško sedmico". Foto: TV SLO, zajem zaslona

Dolgoletni ribič Sandi Sever ta teden, kot že večkrat prej, preživlja ob jezeru Radehova. In tudi to jutro bi bil še en običajen ribolov, dokler ni ogromen som sunkovito potegnil. K sreči je blizu ribe lovil tudi sin. "Me je klical, da mu pridem na pomoč. Uro in dvajset sva se trudila, da sva ga dobila ven," je povedal Valentino Sever.

Da v jezeru plavajo tudi kapitalni somi, je Sandi Sever vedel, a da se bo kdaj ujel na njegov trnek, si ni mislil. Tak ulov, ki se je danes zgodil? "Se ne bo več nikomur v življenju," je nadaljeval.

Somi lahko merijo do tri metre in tehtajo do 100 kilogramov, zato Sandi pravi, da je zadel "ribiško sedmico".

Natančno dolžino in težo je dokumentirala tudi ribiška družina, saj so prepričani, da imajo slovensko trofejo. Tovrstne rekorde spremljajo in takšnega orjaka ne pomnijo. "To je za ribiško družino takšen uspeh, kot je malokje v Sloveniji. Tako da sem zelo ponosen, da je dobil naš član," je povedal Ivan Lorenčič iz Ribiške družine Pesnica-Lenart.

Čeprav ribiči običajno lovijo po načelu ujemi in spusti, pa tega soma ne bodo vrnili v vodo. Ne le zato, ker je trofeja, ampak je pri tej velikosti postal največji plenilec v jezeru, kjer sicer živi okoli deset različnih vrst rib.

Som velikan