Slikano med dop. malico. Opazite, kako čakava v vrsti? Foto: Twitter Ris Rožnik
Slikano med dop. malico. Opazite, kako čakava v vrsti? Foto: Twitter Ris Rožnik

Neznani uporabnik je na priljubljenem družbenem omrežju začel tvitati včeraj v imenu pobeglega risa. Ris Rožnik (@RisIzpodRožnika) je hitro postal "glavni maček v mestu", kot opisuje sam sebe, saj mu na Twitterju sledi že več kot 600 sledilcev, število pa se iz minute v minuto povečuje.

"Ne nasedajte cenenim mačkam, ki se izdajajo za plemenite rise," je ris tvitnil pred kratkim, ko so iz ljubljanskega živalskega vrta sporočili, da je šlo za lažni alarm, da občan pravzaprav ni videl risa, ampak da je šlo za domačo mačko.

Ris izpod Rožnika se, sodeč po objavah, še naprej potepa po Ljubljani, na dopoldansko malico se je odpravil v Tivoli, podružil se je tudi z volkuljo, v ZOO se je vrnil po čtivo in igrače, posnel je tudi "selfieja", vse skupaj pa pojasni z naslednjim zapisom: "Midva sva urbana mačka. Rabiva hrup mesta in zabave."

Ni se izognil niti neljubemu dogodku, pokomentiral ga je z besedami: "Ta prigoda z gamsom je nesrečen splet okoliščin. Najprej je jezikal, nato pa ni znal hitro čez cesto!"

Kmalu po Risu so se prek Twitterja začele oglašati še druge živali iz živalskega vrta. Medo Rožnik je Risa Rožnika vprašal, kakšen rezultat napoveduje naši hokejski reprezentanci na ZOI? "@RisIzpodRoznika tvoji fantje #HZS so že v @2014Sochi na olimpijski vasi. Kakšen rezultat kej napoveduješ?"

Zadnji pa se je Twitterju priključil tudi Pingvin Rožnik, ni pa dvoma, da se bo spletni živalski druščini priključil še kakšen prebivalec živalskega vrta ...