Plesalci so salso plesali v paru in se sočasno gibali še v krogu po stadionu. Foto: Reuters
Plesalci so salso plesali v paru in se sočasno gibali še v krogu po stadionu. Foto: Reuters

Več kot 2000 plesalcev, ki so se naučili enotno koreografijo, je tako v nedeljo po krajevnem času zaplesalo na ritme salse. Kot so povedali organizatorji dogodka, so k sodelovanju povabili ljubitelje plesa iz celotne države, ki so tako kar pol leta vadili koreografijo. Salsa v krogu je namreč zasnovana tako, da se pari med plesom premikajo v krogu, tako da je za uspešno izvedbo potrebne kar nekaj vaje.

Kot je za krajevne medije pojasnil vodja projekta Luis LLamo, je pri podiranju rekorda sodelovalo 2040 plesalcev, starih od sedem do 65 let, s 102 venezuelskih plesnih akademij.

Plesalci so pod budnimi očmi prič in snemalcev neprekinjeno plesali 11 minut. Vse posnetke in izjave prič ter podpise vseh sodelujočih pa so zdaj poslali na sedež Guinnessove knjige rekordov, ki bo ocenila, ali je rekord izveden ustrezno.

Pogled na stadion med plesom iz zraka. Foto: Reuters
Pogled na stadion med plesom iz zraka. Foto: Reuters

S potezo, ki se je organizatorjem porodila pred kakšnim letom, želijo rekord znova pripeljati spet v Južno Ameriko, je pojasnil Llamo. Trenutno veljavni rekord je bil namreč pred leti postavljen v Španiji.

Če bi se mogoče zgodilo, da jim Guinnessova knjiga rekorda ne bi priznala, pa so odločeni poskusiti znova, že julija prihodnje leto, je še napovedal LLamo in dodal, da želijo s tem med drugim "svetu pokazati potencial Venezuele". "Venezuela je država, ki se zna najbolje pripraviti, ki je najbolj disciplinirana, kjer so vodje, predstavniki in koordinatorji dali vse od sebe, da bi dosegli ta cilj," je še pristavil vodja projekta.