Varnost in odgovornost prevoza vseh naših gostov jemljemo resno in izvajamo notranjo preiskavo. Foto: EPA
Varnost in odgovornost prevoza vseh naših gostov jemljemo resno in izvajamo notranjo preiskavo. Foto: EPA

V Združenih državah Amerike je v resničnem življenju privedlo do dogodkov, ki spominjajo na film Sam doma 2, v katerem se glavni lik Kevin usede na napačno letalo, zaradi česar za božič obtiči v New Yorku, daleč od svoje družine.

Šestletni deček naj bi namreč z mednarodnega letališča Philadelphia odpotoval v Fort Myers na Floridi, da bi obiskal svojo babico. Žal pa ni šlo vse po načrtih. Ker so Casperja pomotoma vkrcali na napačno letalo, je namesto na želeni lokaciji končal 260 kilometrov stran – v Orlandu.

Ko je letalo, na katerem bi moral biti njen vnuk, pristalo, dečka pa ni bilo, je Mario Ramos pograbila panika. "Stekla sem na letalo in stevardeso vprašala, kje je moj vnuk, vkrcal se je v Philadelphii," je povedala Ramos in dodala, da ji je zaposlena odvrnila, da na letu ni bilo otrok, poroča BBC.

Na srečo je Casperju kmalu po pristanku v Orlandu uspelo poklicati svojo babico, ki se je tako odpravila na štiriurno vožnjo iz jugozahodnega dela Floride Fort Myersa v Orlando. "Kako se je to zgodilo? So ga spravili z letala? Je sam skočil na napačno letalo?" se sprašuje Ramos, ki še vedno ne ve, kako je njen vnuk končal drugje.

Letalska družba Spirit Airlines se je že opravičila in babici ponudila povračilo stroškov vožnje do mesta, kjer je pristal njen vnuk. "Varnost in odgovornost prevoza vseh gostov jemljemo resno in izvajamo notranjo preiskavo. Družini se opravičujemo za to izkušnjo."

Takšne nesreče so sicer neobičajne, vendar se je v preteklosti že zgodilo, da so mladoletniki brez spremstva in drugi potniki potovali v napačnih poletih. Leta 2009 sta dve različni deklici, ki sta potovali sami, pristali na napačnih letalih znotraj Združenih držav Amerike letalske družbe Continental Airlines. Ta je za to krivila "napačno komunikacijo med osebjem". 10 let kasneje so dečka, ki naj bi potoval na Švedsko, spustili na polet United Airlines v Nemčijo.