Z nekaj (no, veliko) sreče boste na otoku Hamilton morda v družbi prijateljev delali in uživali prav vi! Foto:
Z nekaj (no, veliko) sreče boste na otoku Hamilton morda v družbi prijateljev delali in uživali prav vi! Foto:
Ben Southall
Ben Southall pravi, da je raziskovanje na stotine otokov Velikega koralnega grebena prevelika naloga za enega samega človeka. Foto: EPA

Turistični urad avstralske zvezne države Queensland želi znova oživiti uspešno promocijsko kampanjo, ki naj bi število rezervacij za počitnice na Velikem koralnem grebenu zvišala za od 15 do 20 odstotkov.

Srečni izbranec Southall že od začetka julija uživa na otoku Hamilton in svoje "sanjsko" življenje popisuje na blogu, ki pa naj ne bi bi bil deležen velikega odziva. Southall je v blogu med drugim zapisal, da je raziskovanje na stotine otokov Velikega koralnega grebena prevelika naloga za enega samega človeka.

Srečnež(i) izbran(i) prihodnji mesec
Oblasti Queenslanda so se zato odločile, da razpis za "najboljšo službo na svetu" razširijo še na štiri ljudi. Srečnega zmagovalca bodo po besedah premierke te avstralske zvezne države Anne Bligh izžrebali prihodnji mesec, s sabo na idilično otočje Whitsunday pa bo lahko popeljal še tri prijatelje po lastni izbiri.

Southall premagal skoraj 35.000 konkurentov
Med finaliste se je Ben Southall uvrstil po svojem zanimivem videoposnetku, kjer je pokazal svojega avanturističnega duha, priložil pa je tudi fotografije, na katerih jaha noja, teče na maratonu, pohaja po Afriki in poljublja žirafo. Southall se je moral tako kot drugih 15 kandidatov, ki so se uvrstili v finale, med drugim izkazati med potapljanjem v kristalno čistem morju ter uživati v hrani na pikniku na plaži. Dokazati je moral tudi sposobnosti pisanja na blogu.

Southall je bil izbran med 16 finalisti, ki so se prebili skozi več stopenj izborov. Na ponudbo turistične organizacije Queenslanda se je prijavilo natanko 34.584 ljudi iz več kot 200 držav, skoraj vseh razen Severne Koreje in nekaj afriških držav. Zanimanje je preseglo vsa pričakovanja.

Ben naj bi kot oskrbnik na otoku Hamilton za plačo 83.000 evrov delal šest mesecev. Tam prebiva v razkošni hiši tik ob morju s tremi spalnicami in z bazenom ter z igriščem za golf.