Starlink, oddelek podjetja Elona Muska SpaceX, ima v vesolju več kot 1600 satelitov, njegov namen pa je zagotavljanje predvsem spletnih storitev povsod, kjer je bila do zdaj povezava nezanesljiva ali nedostopna. Eden izmed uporabnikov pa se je moral spoprijeti z nenavadno "tehnično" težavo. Satelitski krožnik so namreč zavzele mačke, saj so v njem videle idealen način, kako se v mrzlih dneh lahko pogrejejo.

"Starlink deluje odlično, dokler mačke ne odkrijejo, da krožnik med mrzlimi dnevi oddaja malce toplote," je ob fotografiji petih mačk, nagnetenih na satelitskem krožniku na družbenem omrežju Twitter zapisal Aaron Taylor. Razlog, da je krožnik tako topel, bi lahko tičal v tem, da ima ta možnost samoogrevanja. Funkcija, ki naj bi bila prvotno namenjena, da stopi sneg, pa očitno služi drugemu namenu – razvajanju domačih ljubljenčkov, poroča Guardian.

"To spleta ne ugasne popolnoma, zagotovo pa vse skupaj upočasni," je še poudaril lastnik krožnika in dodal, da je prisotnost kosmatink, ki jih je privlačila toplota, zmotila tudi gledanje filma. Pojasnil je sicer tudi, da so se mačke tja zatekle in namestile po svoji izbiri. "Imajo ogrevano mačjo hišo, z vodo in hrano, vendar so se pri 25 stopinjah Celzija pod ničlo odločile, da bodo sedele na krožniku Starlink," je dejal in dodal, da se po sončnem zahodu znova vrnejo v svoje domovanje, sam pa satelitski krožnik namerava s tal premakniti na višje mesto.

Privlačnost toplote pa presega mačke – eden izmed komentatorjev je objavil tudi fotografijo ptice.