Otroci bodo lahko dobili le imena, ki imajo povsem 'čisto' zgodovino in pomen. Foto: EPA
Otroci bodo lahko dobili le imena, ki imajo povsem 'čisto' zgodovino in pomen. Foto: EPA

Gre za imena, za katera so stroge konservativne savdske oblasti prepričane, da so "neprimerna" ali celo "bogokletna". Tako nihče od savdskih dojenčkov ne sme več dobiti zahodnjaškega imena, kot so Sandy, Linda ali Elaine, a ne samo to. Na seznamu prepovedanih so tudi takšna s kraljevsko konotacijo, na primer Malika (Kraljica) in Amir (Princ).

Starši ne bodo mogli več izbrati niti imen Malak (Angel), Nabi (Prerok) ali Džibril (Gabrijel), ki so na Bližnjem vzhodu in v muslimanskih državah precej pogosta.

Za sunitske muslimane so sporna tudi vsa priljubljena šiitska imena, na primer Abdul Nabi in Abdul Husain, saj imajo več različnih pomenov. Abdul v arabščini sicer pomeni "Častilec" ali "Služabnik", Nabi "Prerok", Rasul pa "Glasnik". A nasprotniki imena Abdul trdijo, da je lahko čaščen le bog.

Dilema je tudi z imenom Binjamin (Benjamin), ki je bil sicer sin preroka Jakoba, a je hkrati tako ime tudi izraelskemu premierju Netanjahuju, zato se je znašlo na spisku prepovedanih. Prav tako nobenemu Savdijcu ne bo smelo biti več ime Abdul Naser. To je bil znani egiptovski vodja, ki pa je bil v sporu s savdsko kraljevino.