Za družbo Delta to ni prva težava letos. Foto: AP
Za družbo Delta to ni prva težava letos. Foto: AP

Potnike na letalu letalske družbe Delta je pred kratkim pričakalo neprijetno presenečenje. Iz predalov za ročno prtljago so namreč začele "deževati" mušje ličinke. Potniki na deveturnem poletu so na družbenih omrežjih ogorčeno poročali o incidentu, zaradi katerega so morali letalo na poti iz Amsterdama v Detroit v ZDA po dobri uri obrniti nazaj proti nizozemskemu letališču Schipol, poroča Euronews. Zgroženi popotniki pravijo, da so ličinke mrgolele v ročni prtljagi enega izmed potnikov, ki je na letalo prinesel pokvarjeno ribo. Eden izmed potnikov je na forumu Reddit zapisal: "Z družino smo sedeli v vrsti neposredno pred belimi črvički. Gospa za nami je stevardesam povedala, da ji ličinke padajo na glavo. Ko sem se obrnil, jih je na sedežu mrgolelo. Resnično grozno." Potnik je še dodal, da lastnik torbe na koncu letala ni zapustil z drugimi.

Črvičkov je na letalu mrgolelo. Foto: Pixabay
Črvičkov je na letalu mrgolelo. Foto: Pixabay

Na omrežju X je ena izmed potnic v zdaj že izbrisani objavi zapisala, da je osebje obvestila o nenavadnem vonju na krovu, a se za njene pripombe niso zmenili, zaposlene na letalu je še obtožila, da so med skrajšanim potovanjem zgolj posedali in kramljali.

Delta – najbolj zaposlena letalska družba na svetu, ki ima več kot 4000 poletov dnevno na več kot 300 destinacij – je potrdila, da so v vreči odkrili pokvarjene ribe in črve, in se opravičila tistim na letalu. "Opravičujemo se strankam leta 133 AMS-DTW, ker je bilo njihovo potovanje prekinjeno zaradi neustrezne ročne prtljage," so za Sky News sporočili iz letalske družbe.

"Letalo se je vrnilo na letališče, potniki pa so bili nameščeni na naslednji razpoložljivi polet. Letalo je bilo umaknjeno iz prometa zaradi čiščenja," so dodali. To ni prvič, da je letalski prevoznik v zadnjem času v težavah. Prejšnji mesec je z enega od njihovih letal Boeing odpadlo kolo, lani pa so zaradi hude turbulence nekateri potniki potrebovali zdravniško pomoč.