Množica na koncertu Paula McCartneyja v Glastonburyju. Foto: AP
Množica na koncertu Paula McCartneyja v Glastonburyju. Foto: AP

Lisa Morris je kar sedem ur čakala pred odrom, na katerem je nastopil nekdanji član zasedbe The Beatles, da bi svojega junaka McCartneyja videla čim bolj od blizu. Na koncu je slišala le nekaj pesmi. Neljubi dogodek, ko se je Britanka zgrudila na tla, se je namreč zgodil po 25 minutah koncerta.

Foto: AP
Foto: AP

Glasbenik, ki je ravno govoril zgodbo o Jimiju Hendrixu, je ustavil koncert dokler varnostniki ženski niso pomagali. "Kaj se dogaja tam, nekaj se dogaja sredi množice," se je med koncertom spraševal McCartney. Ko je videl, da so poskrbeli za žensko, je nadaljeval.

50-letni Britanki je zdravstveno osebje pomagalo na samem kraju dogodka, povedali so ji, da je bila na robu podhladitve, zato je omedlela.

Lisa Morris, ki se danes počuti dobro, je nekaj dni pozneje za britanski BBC povedala, da je "čisto obupana", ker je zamudila nastop. "Verjetno sem slišala pet, šest pesmi, to je bilo to, konec igre," se je spominjala trenutka, ko je omedlela, in dodala, da je zajokala na ves glas, ko je ugotovila, da zamuja koncert.

Lisa Morris je praznovala svojo 20. obletnico prostovoljstva v Glastonburyju, koncerta McCartneyja pa se je veselila "že mesece".

Njen mož je pred kratkim zbolel za rakom na črevesju, zato se letos z njo festivala ni mogel udeležiti. "Videti Paula McCartneyja je bil moj cilj, to je bila moja želja in motivacija ves ta grozni čas doma. Priti pred oder je bil moj največji cilj," je pojasnila.

Velika glasbenika skupaj na odru. Paul McCartney in Bruce Springsteen. Foto: AP
Velika glasbenika skupaj na odru. Paul McCartney in Bruce Springsteen. Foto: AP

Lisa Morris je še povedala, da se počuti "smešno", ker je stala toliko časa pred odrom: "Zakaj sem stala tam? Sem medicinska sestra, morala bi vedeti bolje o tem." Zdaj upa, da bo v prihodnosti lahko videla McCartneyja v živo: "Upam, da bom lahko dobila vstopnico, če bo ponovno na turneji. To je moje edino upanje."

Koncert je sicer trajal skoraj tri ure, set je vseboval številne stare in nove uspešnice, koncertni spektakel, ki je na Pyramid Stage pritegnil ogromno množico, pa je imel tudi posebna gosta, kot sta Dave Grohl in Bruce Springsteen.