Nogometni navijači naj bi se med tekmami zabavali tudi s spolnostjo. Foto: epa
Nogometni navijači naj bi se med tekmami zabavali tudi s spolnostjo. Foto: epa
Prostitutka v svoji opravi
Prodajalkam ljubezni se bo promet v Nemčiji močno povečal. Foto: epa

Nemci predvidevajo, da bodo tako imenovane "drive-in" prodajalne ljubezni, v katere se bodo spolne potešitve željni lahko zapeljali kar z avtom, zelo dobro obiskane in predvsem zelo donosne.

Nemci želijo s tem ukrepom doseči predvsem, da se bodo prostitutke in njihove stranke umaknile z mestnih ulic v bolj odmaknjene prostore. Menijo namreč, da bosta v času prvenstva izredno narasla tako povpraševanje kot ponudba v poslu s seksom.

Nekateri celo napovedujejo, da naj bi med prvenstvom v Nemčijo prišlo kar 40.000 novih prostitutk.

Eden od uradnikov v Dortmundu je povedal, da so zaradi zahtevne organizacije že pod časovnim pritiskom, a nočejo pozabiti na nobeno malenkost, zato hočejo poskrbeti tudi za to, da prodajalke ljubezni ne bi motile miru v stanovanjskih četrtih mesta.

V Nemčiji prostitucija ni prepovedana
V Nemčiji je prostitucija sicer dovoljena, a le v posebej določenih območjih. V Dortmundu imajo tako na obrobju mesta določeno "rdečo cono", ki pa je že postala premajhna, zato imajo težave s parkiranjem.

V mestu, ki bo tudi gostilo najboljše nogometne reprezentance sveta, bodo za vse spolnosti željne postavili barake, ki so sicer nizozemska pogruntavščina. V njihovi okolici bodo na voljo tudi kondomati in različni bari.

V Dortmundu menijo, da je glavni razlog, da bodo moški pogosto in radi uporabljali "seks garaže" ta, da bodo tako lažje varovali svojo zasebnost in ostali anonimni.