Majhne spletne prevare se lahko sprevržejo v velika razočaranja, ko se s potencialnim partnerjem dejansko srečamo v resničnem življenju ... Foto: Naročnik raziskave
Majhne spletne prevare se lahko sprevržejo v velika razočaranja, ko se s potencialnim partnerjem dejansko srečamo v resničnem življenju ... Foto: Naročnik raziskave

Sodeč po raziskavi, katere rezultate je objavilo znano računalniško podjetje, je kar 58 uporabnikov že bilo žrtev nepoštenosti spletnih zmenkov, zaradi česar je pomembno, da takšna srečanja načrtujete dovolj zgodaj in se tako izognete razočaranju na prvem srečanju.

Najbolj neiskreni Italijani?
Omenjena raziskava je pokazala, da je 58 odstotkov od milijonov Evropejcev, ki so že "zmenkovali" prek spleta, doživelo neiskrenost, medtem ko so iskali potencialne sorodne duše.

V najslabšem položaju so Italijani, saj je kar 72 odstotkov vprašanih že doživelo tovrstno neiskrenost. Nedaleč za njimi so Nemci (58 odstotkov), Francozi (56 odstotkov) in Britanci (55 odstotkov). V najboljšem položaju so Nizozemci, saj je le 48 odstotkov vprašanih izkusilo neiskrenost spletnih zmenkov.

Pleša ne igra velike vloge
Raziskava je pokazala, da se največ "izkrivljenih" informacij po vsej Evropi nanaša na privlačnost spletnega sogovornika, na drugem mestu pa je podatek o teži. Dobre novice za plešaste moške: po tej raziskavi sodeč je pomanjkanje las najmanj verjeten razlog za pritožbo.

Za nekoga, ki išče ljubezen prek spleta, je zunanji videz ključni dejavnik pri njegovi odločitvi, ali bo privolil v zmenek v resničnem življenju. Vendar pa so fotografije pogosto digitalno obdelane, pomanjkljivo predstavljajo človeka ali pa so preprosto stare, zato ni nenavadno, da so ljudje na koncu razočarani. Pri podjetju, ki je naročilo raziskavo, spletnim zmenkarjem svetujejo čimprejšnji klepet prek videa, da bi se izognili neprijetnim presenečenjem.

A. K.