Svetovnemu trendu so se pridružili tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur (PGD Šentjur). Foto: TV Slovenija
Svetovnemu trendu so se pridružili tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur (PGD Šentjur). Foto: TV Slovenija

Denis Kukovič iz PGD-ja Šentjur je povedal, da so izziv prejeli na družbenih omrežjih in dodal, da so jih k plesu pozvale profesionalne plesalke. "Kot pravi gasilci dekletom nismo mogli reči ne," je še pripomnil.

"Glede na to, da nam je korona že tako onemogočila veliko stvari, je bilo fino, da smo si malce popestrili," je dejala Špela Ipšek iz PGD-ja Šentjur, nad plesom, ki so ga sicer zvadili na nekaj srečanjih, pa se je navdušil tudi starosta gasilskega društva Drago Jančuč.

Video, ki so ga posneli v štirih urah, je v manj kot dveh dneh postal pravi hit. Ogledalo si ga je namreč več kot 10.000 uporabnikov.

Njihov celotni video si lahko ogledate tukaj.

Šentjurski gasilci zaplesali na pesem

Plesni izziv Jerusalema postal svetovni trend

Pesem, ki jo izvajata Južnoafričana Master KG in Nomcebo Zikode je v težkih časih številnim zagotovila uteho. Je molitev k Bogu, da pevko odpelje v sveto mesto Jeruzalem.

Plesni izziv Jerusalema se je začel po razmahu pandemije koronavirusne bolezni 19, potem ko je skupina prijateljev iz Angole posnela video, v katerem plešejo na omenjeno pesem. Video je zakrožil po spletu in postal svetovni trend.