"Srce, ki sklada, boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice." Foto: Reuters

Kolumbijsko zvezdnico Shakiro, s celim imenom Shakira Isabel Mebarak Ripoll, so v njenem rodnem mestu Barranquilla, kjer naj bi se pri njenih štirih letih rodil njen značilni ples, ki vključuje miganje z boki, počastili s 6,5 metra visoko skulpturo. Kip pevke iz brona in aluminija nosi zgornji del bikinija ter dolgi pareo, stoji pa v enem od njenih značilnih plesnih gibov – z dvignjenim bokom z rokami, sklenjenimi nad glavo.

Kip je že postal priljubljena točka za fotografiranje. Foto: Reuters
Kip je že postal priljubljena točka za fotografiranje. Foto: Reuters

"Srce, ki sklada, boki, ki ne lažejo, edinstven talent, glas, ki navdušuje množice," se glasi napis na podstavku skulpture, ki so jo odkrili na obrežju reke Magdalena. Prvi del se nanaša na istoimensko uspešnico (Hips Don't Lie), ki je ena od številnih nagrajenih pesmi 46-letne pevke. "Kip milijonom deklet kaže, da lahko sledijo svojim sanjam in lahko dosežejo kar koli si želijo," je dejal župan Jaime Pumarejo, ki je odkril kip.

Na enem od družbenih omrežij se je ikona moči latinskoameriških deklet in večkratna dobitnica grammyja zahvalila kiparju Yinu Marquezu in njegovim študentom umetnosti za "ta primer velikega umetniškega talenta prebivalcev njene države".

"To je preveč za moje srce," je še čustveno zapisala Kolumbijka ob fotografiji svojih staršev, Williama Mebaraka in Nidie Ripoll, ki sta se udeležila slovesnosti ob odkritju kipa. Ta je že postal priljubljena točka za fotografiranje.

Pred kratkim je bila Shakira, ki trenutno živi v Miamiju, v novicah iz povsem drugih razlogov – zaradi preiskave neplačanih davkov v Španiji in plačila zunajsodne poravnave v višini več milijonov evrov. Leta 2021 je bila navedena tudi v povezavi s Pandorinimi dokumenti, ki so razkrili strategije izogibanja davkom svetovne elite.