Marin je en mesec veslal do svojega končnega cilja - grškega otoka Zakintos. Foto: RTV SLO
Marin je en mesec veslal do svojega končnega cilja - grškega otoka Zakintos. Foto: RTV SLO

Medak, ki se je na pot odpravil 20. julija, je na Zakintos prišel v četrtek, nato pa je odveslal še do mesta Laganas na južnem delu otoka. Tako je veslal ob celotni hrvaški, črnogorski in albanski obali ter ob velikem delu jonske Grčije.

Veselje, strah, žalost in domotožje na dolgi poti
Marin, ki se bo v domovino vrnil prihodnji teden s trajektom, je na dolgi poti doživel veliko veselja pa tudi strahu, žalosti in domotožja. Na svojem blogu je Slovenec ob prihodu zapisal: "V spominu mi bodo ostali samo lepi trenutki, tistih grdih se že sedaj skoraj ne spominjam več. Če pa se jih, pa mi ne izzovejo negativnih občutkov. Zdijo se kot prigode iz knjige in ne kot resnična preteklost. Nasprotno pa se živo spominjam vsega lepega. Od delfina, ki me je sicer prestrašil, do ljudi, s katerimi sem preživel lepe trenutke in lepe pokrajine, ki sem jo imel čast občudovati." Marin je na svojem blogu zapisal tudi, da je bilo včasih težko in da je le malo ur "preživel brez bolečin v vsaj kaki mišici".

V prvem delu poti je poskusil Marin izboljšati hitrostni rekord za preveslanje okoli 550 kilometrov dolge hrvaške obale v smeri sever-jug, a mu ni uspelo. Njegov cilj je bil preveslati obalo v sedmih dneh, a mu tudi vreme pri tem ni bilo naklonjeno. Rekord v smeri z juga proti severu sicer po njegovih pojasnilih zdaj držita Hrvata Marko Demšar in Dario Rocco, ki sta lani pot opravila v osmih dneh in 12 urah.

Medak je imel s seboj tudi sledilno-javljalno napravo, ki je prek satelitskih signalov sporočala njegovo lokacijo in omogočala klic na pomoč v morebitnih težavah.