Za dosego rekorda bosta morala z jadrnico brez kabine prejadrati vsaj 360 navtičnih milj.

28-letni Kraševac, ki je sicer zaposlen na Jadralni zvezi Slovenije kot trener mladinske reprezentance v razredu laser standard, se ukvarja tudi s t. i. offshore jadranjem oz. tekmovalnim jadranjem na zelo dolge razdalje, so pojasnili v njegovi ekipi. Tako bo s sestro Marušo Močnik, nekdanjo tekmovalno jadralko, poskusil podreti Guinnessov rekord v prejadrani razdalji v dvoje na barki tipa dinghy. Z njima sodeluje širša ekipa prijateljev in znancev.

Pogoji za rekord so zelo strogi, saj Uroš in Maruša v tem času ne smeta imeti nikakršnega stika z zunanjim svetom. Javnost ju bo lahko spremljala prek spletnega omrežja, kjer bosta objavljala vsakodnevne izzive, ki jima jih bodo lahko sproti zastavljali.

Priprava na jadranje čez Atlantski ocean
To bo za Uroša hkrati priprava na jadranje čez Atlantski ocean. V letu 2022 ga namreč čakajo kvalifikacije za regato Mini Transat. Z zgolj 6,5 metra dolgo jadrnico razreda mini 650, ki velja za najmanjšo regatno oceansko jadrnico, je treba prečkati Atlantski ocean na več kot 4000 navtičnih milj dolgi regati. Zunanja pomoč ni dovoljena, tekmovalec pa ne sme imeti stika s svetom in ne sme uporabljati niti vremenske podpore prek satelitov.