V Zürichu bodo prodajalkam ljubezni in njihovim strankam omogočili diskreten prostor za izvajanje storitev. Foto: Reuters
V Zürichu bodo prodajalkam ljubezni in njihovim strankam omogočili diskreten prostor za izvajanje storitev. Foto: Reuters

Vrsto lesenih zabojnikov, podobnih garažam, ki bodo zlahka dostopni z vozili, v industrijskem predelu mesta uradno odpirajo v ponedeljek, že danes pa so pripravili "dan odprtih vrat" in obiskovalcem predstavili stroga pravila, ki bodo veljala v kompleksu.

Ko zapeljejo mimo zapornice na glavnem vhodu v bordel na prostem, morajo biti vozniki sami v avtomobilu, nato sledijo označeni poti, ki jih pripelje do 40 prostitutk, ki bodo službovale tam. S prodajalko ljubezni se voznik sam pogodi za ceno, nato pa se skupaj odpeljeta do enega od devetih lesenih zabojnikov, ki so zgrajeni tako, da omogočajo nekaj zasebnosti, poroča Reuters.

Vgrajen tudi gumb za alarm
Sistem zasedenosti zabojnikov bo deloval po načelu "kdor prej pride, prej melje", povsod pa so nalepljeni tudi plakati, ki opozarjajo na varen seks in uporabo kondomov. V vsakem izmed zabojnikov je nameščen tudi gumb za alarm, prostitutkam pa bodo v kompleksu na voljo tudi sanitarije, prha in soba za druženje.

Prostitutke, ki bodo uporabljale zabojnike za seks, se bodo morale zdravstveno zavarovati in si priskrbeti dovoljenje za opravljanje svojega posla (zanj bodo odštele okoli 30 evrov). Poleg tega bodo morale vsak delovni večer v avtomat vplačati okrog štiri evre za uporabo prostorov, kompleks pa bo odprt od sedmih zvečer do petih zjutraj.