Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na vrhu seznama sta se znašla Johnny Depp na prvem in Amber Heard na tretjem mestu. Sodni postopek nekdanjega para se je po zanimanju javnosti kosal z medijskim dogodkom stoletja – sodnim procesom nekdanjega zvezdnika lige NFL O. J. Simpsona. Heard in Depp sta v medsebojnih obtožbah o verbalnem in fizičnem nasilju pritegnila pozornost milijonov, ki so mesece dolgo obravnavo lahko spremljali po televiziji.

Klofuta leta

Drugo mesto med najbolj iskanimi si je s klofuto na podelitvi filmskih nagrad oskar prislužil Will Smith. Po tem, ko se je voditelj podelitve, komik Chris Rock pošalil na račun igralčeve žene Jade Pinkett Smith, je zvezdniku počil film. Zakorakal je do stanovskega kolega in poskrbel za eno najbolj ikoničnih fotografij leta 2022. Čeprav se je po dogodku večkrat javno opravičil, ga je Akademija s podelitve izključila za 10 let. Tudi prejemnika klofute so uporabniki spleta mrzlično guglali, uvrstil se je na peto mesto lestvice.

Fotografija, ki je poskrbela za nešteto spletnih šal. Foto: Reuters
Fotografija, ki je poskrbela za nešteto spletnih šal. Foto: Reuters

Putin najbolj iskan politik

Na seznamu sta se znašla tudi dva svetovna voditelja, Vladimir Putin in Rishi Sunak. Britanski predsednik vlade se je uvrstil na rep seznama (deveto mesto), potem ko je nasledil Liz Truss.

Rishi Sunak je zaključil dramatično obdobje britanske politike. Foto: EPA
Rishi Sunak je zaključil dramatično obdobje britanske politike. Foto: EPA

Turbulentno in dramatično obdobje britanske politike je poskrbelo za prvega britanskega premierja, ki ni belopolt. Putin se je po zanimanju javnosti na Googlu uvrstil na četrto mesto. Vojna med Rusijo in Ukrajino je krojila medijske cikle po tem, ko je preusmerila pozornost javnosti s pandemije novega koronavirusa.

Zaradi covida-19, bolje rečeno covidnih predpisov in omejitev, se je na šestem mestu znašel srbski teniški as Novak Đoković. Največkrat iskan športnik se je na seznamu znašel po sagi pred turnirjem za grand slam v Avstraliji. 35-letniku avstralske oblasti niso izdale vizuma za nastop na teniškem turnirju, ker ni bil cepljen proti novemu koronavirusu.

Sleparja z Netflixovo serijo

Sedmo in deseto mesto na lestvici sta si prislužila Anna Sorokin (Delvey) in Simon Leviev. Obema je skupno to, da sta bila izjemna sleparja, njune "podvige" pa je ovekovečila platforma za pretočno predvajanje Netflix. Višje uvrščena Anna se je med letoma 2013 in 2017 v New Yorku pretvarjala, da je bogata naslednica in tako pretentala številne hotele ter banke.

Prepovedan vplivnež

Leviev si je upodobitev v seriji prislužil s prevarami na aplikaciji za zmenke Tinder. Med letoma 2017 in 2019 je ženske v svojem življenju opeharil za več kot 10 milijonov evrov.

Zadnji, ki se je uspel uvrstiti med deseterico najbolj iskanih, je Andrew Tate, na osmem mestu. Vplivnež je pozornost javnosti pritegnil po tem, ko je bil zaradi kršenja pravil blokiran na praktično vseh relevantnih družbenih omrežjih.