Avtor je 10. avgust določil za Snoopyjev rojstni dan leta 1968. Foto: Twitter Penauts movie
Avtor je 10. avgust določil za Snoopyjev rojstni dan leta 1968. Foto: Twitter Penauts movie

Ob jubileju Snoopyja so ustvarjalci filma Peanuts Movie pozvali vse ljubitelje stripa Peantus (Oreščki), naj na Twitterju objavijo svoje risbe Snoopyja in mu s tem voščijo. Nekaj navodil, kako narisati stripovskega junaka, pa je pokazal tudi režiser Steve Martino (video si lahko pogledate spodaj).

Snoopyja je ustvaril Charles M. Schulz, navdih zanj pa je našel pri svojem hišnem ljubljenčku iz otroštva Spiku. Avtor je 10. avgust določil za njegov rojstni dan leta 1968 v podlistku, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Hišni ljubljenček Charlieja Browna
Na začetku oktobra bo minilo tudi 65 let od objave prvega stripa Peanuts (Oreščki), v katerem nastopa Snoopy. Snoopy se je v stripu Peanuts (Oreščki) prvič pojavil 4. oktobra 1950, dva dni po objavi prvega stripa, ki ga je ustvaril Charles M. Schulz.

Na začetku Snoopy ni govoril. Leta 1952 je začel avtor njegove misli izpisovati v oblačkih, dve leti pozneje pa ga je postavil na zadnje tačke, da je hodil kot ljudje. V stripu je Snoopy nastopal vse do zadnje izdaje, ki jo je Schulz narisal leta 2000.

Snoopy se je ob boku Charlieja Browna pojavil tudi v televizijski seriji. Ob 65-letnici izdajanja stripa bo v kinematografe novembra letos prišel animirani 3D-film The Peanuts Movie.