V treh dneh se moški z vsega sveta naučijo manir. Foto: Reuters
V treh dneh se moški z vsega sveta naučijo manir. Foto: Reuters
Kateri kozarec za katero vino? Foto: EPA
Princ Edward in princ William
Se moški lahko zgledujejo tudi po britanski kraljevi družini? Foto: EPA

V treh dneh se učenci naučijo vse, od pravilne, pokončne hoje do primernega dajanja napitnin. V šolo za gentlemane so se vpisali moški z vseh koncev sveta, celo iz Kanade, Pakistana in Japonske, njena ustanoviteljica Diana Mather pa pravi, da je s šolo odprla vrata v svet uglajenosti.

Zlato pravilo so britanske manire
V šoli učijo britanske manire, ki so po mnenju Matherjeve zlato pravilo lepega obnašanja po vsem svetu. Prepričana je, da je lepo vedenje brezčasno in nikoli precenjeno, tako pa bi se morali obnašati moški iz prav vseh družbenih razredov.

Moški, od kmetov do učiteljev smučanja, se želijo v šoli naučiti lepega vedenja, ker jim bo to pomagalo do boljše službe ali ljubezni njihovega življenja. Učence je bilo na prvi uri najbolj strah učenja obnašanja za mizo - kateri kozarci se uporabljajo za katero vino ali katere vilice in žlice za katero hrano.

Fantje tudi šivajo!
Na veselje njihovih družic so moške naučili celo osnov šivanja in likanja. Za boljši vtis med kolegi in partnerji pa jih je Diana Mather naučila ravno prav močnega stiska rok. Stisk roke je nadvse pomemben, pravi Diana, velika težava pa je predvsem mlahav stisk, ki pove marsikaj o človeku.

Angleži naj bodo spet gentlemani
Angleže, nekoč narod uglajenih gospodov, zdaj svet pozna predvsem po pitju in glasbem vpitju in to želijo v šoli spremeniti. Težava so šole in družine, ki otrok ne učijo več lepega vedenja, in tako so otroci nedisciplinirani in premalo samozavestni.