Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O Doris, eni od krav 200-glave črede na otoški mlečni kmetiji, so poročali tudi ameriški mediji, na TikToku pa je Doris pritegnila več kot 1,5 milijona ogledov.

Video, ki je dvignil toliko prahu, prikazuje enega od delavcev na kmetiji, Johna Brodieja, kako skuša navsezgodaj zjutraj zmamiti neimpresionirano Doris iz hleva. Brodie je dejal, da posnetek kaže, kako je Doris "bolj človek kot krava".

Her face at the end, love Doris #cow #cows #cowsoftiktok #farming #foryou #fyp #britishfarming #cutenessoverloaded #farmlife

Video je Brodie posnel na kmetiji Reads Farm blizu Newporta, da bi zabaval svojo ženo Lauro. "Lauri se je zdelo smešno in je posnetek objavila na TikToku – niti vedel nisem za to," je povedal za BBC.

Naslednji dan je zvočni posnetek v svoji oddaji na Radio One predvajal Greg James in posnetek je naglo postal uspešnica, na tisoče poslušalcev pa je izrazilo, kako se poistovetijo z ubogo Doris in njenim nenavdušenjem nad jutranjim vstajanjem. "Identificiram se kot Doris," je komentiral eden od spletnih uporabnikov, medtem ko so drugi Doris razglasili za svojo "duhovno žival".

"Ljubeča kot človek"

Brodieja so intervjuvali tudi na CNN-u, kjer je novinarki povedal, kako je imela Doris vedno čut za "duhovičenje". Zdaj Brodie pravi, da je vsa pozornost, ki jo je deležen zaradi posnetka, "nora", sporočila o Doris pa da dobiva z vsega sveta. "Res je presenetljivo, ampak mislim, da je tudi dobra plat vsega skupaj – kakršne koli pozitivne zgodbe iz mlečne industrije, še posebej v tem trenutku, so dobre za nas," je povedal Brodie.

Brodie še pravi, da je z Doris stkal ljubečo vez, prijazna krava pa je do njega nadvse ljubeča – kot da bi bil član črede. "Doris ima fantastično osebnost – definitivno je bolj oseba kot pa krava," je dodal.