Intervju z Robertom E. Kellyjem je postal spletna senzacija. Foto: YouTube
Intervju z Robertom E. Kellyjem je postal spletna senzacija. Foto: YouTube

Na sestankih v udobju doma se vedno večkrat zgodijo nepredvideni dogodki. V zadnjem času se namreč največkrat zgodi, da se med pogovorom v kadru pojavi otrok ali žival, ki si zaželi malce pozornosti kamere. Prikupni trenutki 'vsiljivcev', pa tako vpletenim kot drugim ljudem po svetu v življenje prinesejo močno potrebovano popestritev.

Med svojim pogovorom o tem, kako zaradi trenutnih razmer poteka igranje profesionalnega kriketa, je angleškega igralca kriketa zmotila njegova prikupna hčerka. Na videu se jo je, že preden je pokazala svoj obraz, slišalo, kako očetu nekaj pripoveduje. Potem jo je Jos Buttler tudi vzel v naročje, hčerka pa si je, medtem ko je ta govoril, zvedavo ogledovala očeta, ki je govoril v zaslon. Igralec se je opravičil z besedami: "Oprostite moji mali."

O podobnih dogodkih sta poročala tudi BBC in Sky News. Številni otročički svoje starše zmotijo med intervjuji v živo. Clare Wenham, profesorica na London School of Economics, je govorila o zaprtju v Združenem kraljestvu, ko jo je prekinila njena hči, ki jo je skrbelo in zanimalo, kam je dala svojo uokvirjeno sliko samoroga.

Deborah Haynes, urednico za zunanje zadeve pri Sky News, je sin prišel vprašat za prigrizek. Med njeno analizo novih kitajskih zakonov glede Hongkonga si je namreč zaželel piškotov. Kljub njenemu trudu, da bi sinu dopovedala, da mora počakati, pa je sinček nastalo situacijo izkoristil v svojo korist in tako s pogajanjem dosegel, da si je lahko privoščil kar dva piškota. Pred 'napadom' otrok ni bil varen niti Jimmy Fallon, ko sta se med njegovo oddajo po njem obešali hčerki.

Številni uporabniki spleta 'spodrsljaje' glasno odobravajo, saj gre za dober prikaz, kako starši svoje delo usklajujejo z družinskim življenjem in skrbjo za otroka. Veliko ljudem je trenutno namreč težko uravnotežiti zahtevnost otroške oskrbe in zaposlitve, medtem ko so šole in vrtci zaprti.

Tudi živali so navihane

Johnu Nicolsonu iz britanskega parlamenta jo je med parlamentarnim sestankom zagodel maček Rocco. Med pogovorom glede podnapisov na otroških programih je ta namreč skočil na mizo in vsem na sestanku z veseljem pokazal svoj košati oranžni rep. Ta je kar nekaj časa užival v pozornosti, lastnik pa je svojega ljubljenčka okregal: "Rocco, daj dol svoj rep."

Na spletu je nešteto posnetkov, ko novinarje med poročanjem od doma zmoti lajanje, domači ljubljenček jim pristane na glavi ali pa razbije luč. Živali se kdaj lotijo tudi tehnologije, posamezniki pa so tako prepuščeni na 'milost in nemilost'. Žrtvam živalskih norčij pa se, kljub nasmešku na obrazu, pogosto v glavi poraja vprašanje: "Zakaj?"

Vremenarja Paula Dellegatta na Fox 13 je zmotil pes Brody, ki je s svojo glavo udaril ob zaslon, zato pa je moral svojo vremensko napoved v celoti ubesediti. "To ni bilo pametno," je pripomnil svojemu psu, medtem ko ga je čohljal. Za piko na i se je Brody na koncu napovedi tudi povzpel h kameri, da je njegov smrček prekril večino kadra.

Podobni pripetljaji so se sicer dogajali tudi že pred pandemijo. Leta 2017 je spletna senzacija postal intervju za BBC, v katerem se je med izjavo v živo politologa Roberta E. Kellyja v sobo sprva prikradla le hčerka, kmalu pa se ji je pridružil še malček. V kader je kar naenkrat prihitela tudi žena, ki je svoje otroke poskušala nadvse hitro odpeljati iz sobe. Kelly je bil vidno zmeden in presenečen, a je kljub temu svoje misli uspel hitro zbrati.