Foto:
Foto:
Jim Buckmaster je srečen za vsak parček, ki nastane s pomočjo spletne strani, ki jo ureja. Foto: EPA

"Ste se že s kom gledali na podzemni železnici ali v trgovini, a mu niste upali reči niti 'Živijo!', potem pa ste se tolkli po glavi, zakaj, za vraga, niste začeli govoriti?" uporabnike nagovarja ameriška spletna stran, na kateri se "nesojeni zaljubljenci" z malo sreče lahko
najdejo.

Ljudje radi upajo
Jim Buckmaster, ki ima na skrbi omenjeno spletno stran, je srečen, da lahko z zamudo pomaga "ujeti trenutek čarobne kemije" in dodaja, da se veliko takih srečanj konča celo pred matičarjem. Spletni oglasi, ki so nadomestili časopisne, so polni slepe zaljubljenosti, upanja, ljubezni in tudi razočaranja, dodaja Buckmaster, ki pa je zelo zadovoljen, saj vsak mesec objavijo približno 75.000 novih oglasov. Največ ljudi "se išče" v San Franciscu, ki mu sledi New York, svojo "spletno podstran" pa imajo vsa večja ameriška in kanadska mesta. "Možnosti so majhne, a upanje ostaja neuničljivo," pravi Buckmaster.

Punca s pivom v roki ...
In kaj ljudje v upanju sporočajo neznancu oziroma neznanki? "Punca iz Birminghama s pivom v roki v baru Gristedes, ne vem, zakaj te nisem povabil, da bi skupaj pila pivo. Upam, da še ni prepozno." Ali pa: "Zmedena rjavolaska na podzemni to jutro, prišla si na vlak A, ampak si kmalu izstopila. Želim si, da bi ostala."

Spletno stran oziroma njeno postran, ki se imenuje missed connections (zamujene zveze) vsak mesec obišče približno 15 milijonov Američanov in Kanadčanov.