Na spletni strani, ki je namenjena promociji in prodaji knjige, piše, da se je prej brezskrbni Harry po smrti svoje matere, valižanske princese Diane, v šoli boril z jezo, osamljenostjo in je težko sprejel življenje v središču pozornosti, ker je za materino smrt krivil medije. V knjigi jo je opisal kot svojega
Na spletni strani, ki je namenjena promociji in prodaji knjige, piše, da se je prej brezskrbni Harry po smrti svoje matere, valižanske princese Diane, v šoli boril z jezo, osamljenostjo in je težko sprejel življenje v središču pozornosti, ker je za materino smrt krivil medije. V knjigi jo je opisal kot svojega "angela varuha", ki ga spremlja ves čas. Foto: Reuters

Po podatkih družbe Nielsen BookData, ki zbira in zagotavlja informacije o distribuciji in merjenju prodaje fizičnih izvodov knjig, je Harryjeva avtobiografija Spare s 467.183 prodanimi izvodi podrla prejšnji rekord v tej kategoriji, ki je znašal 210.506 izvodov in je pripadal kuharski knjigi avtorice Kay Allinson.

Nemška tiskovna agencija DPA poroča, da je Spare edina neleposlovna knjiga, ki se je uvrstila med deset najhitreje prodajanih knjig katerega koli žanra v Veliki Britaniji od začetka beleženja. Na samem vrhu prevladuje JK Rowling, saj so med najbolje prodajanimi knjigami štirje romani o Harryju Potterju, za njo je Dan Brown s knjigo Izgubljeni simbol, na šestem mestu pa je že Harryjeva avtobiografija, ki jo je v prinčevem imenu napisal JR Moehringer.

Čeprav so se spomini že pred uradnim datumom izida znašli na španskih policah in so pred britanskim izidom knjige v javnost prišli številni odlomki, Nielsenovi podatki kažejo, da to ni vplivalo na prodajo.

V spominih, ki so na prodajne police prišli 10. januarja, princ Harry navaja, da ga je brat William fizično napadel na Harryjevem domu v Londonu leta 2019. Kot piše The Guardian, naj bi se po tem, ko je princ William Harryjevo ženo Meghan Markel označil za težavno, nesramno in odrezavo soočenje stopnjevalo, dokler ga ni William zagrabil za ovratnik, mu strgal ogrlice in ga porinil na tla.

Princ piše tudi o tem, da ga je William zaničeval zaradi napadov panike. O kralju Karlu III. meni, da je postavljal svoje interese nad Harryjeve in bil ljubosumen na Meghan in Kate. Kritičen pa je bil tudi v promocijskih intervjujih, kjer je po podatkih DP-ja Harry kraljico soprogo Camillo označil za "zlobnico" ter jo obtožil, da je nevarna in da izboljšuje svojo podobo na račun njegove.

Kljub številnim kritikam je v enem od intervjujev povedal, da si "ničesar ne želi bolj", kot tega, da bi njegova otroka Archie in Lilibet ohranila odnose s kraljevo družino.