Neznani pošiljatelj je moškemu dodatno napolnil denarnico - z denarjem (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Neznani pošiljatelj je moškemu dodatno napolnil denarnico - z denarjem (Fotografija je simbolična). Foto: BoBo

"Sprva sem mislil, da se nekdo šali na moj račun, in sem šel v Našice preverit, ali je denar pravi," je v četrtek za hrvaški časnik 24sata povedal Ivica Jerković iz vasice Donja Motičina v Slavoniji, ki je v denarnici našel vse dokumente in 1.500 švicarskih frankov.

Ne le, da denarja ni nihče vzel iz denarnice, to mu je pošiljatelj paketa, ki se je podpisal le kot Srećko Veselica, celo dodatno napolnil.

Jerković domneva, da je denarnico z okrog 2.000 takratnimi nemškimi markami, ki jih je dvignil z bančnega računa, da bi plačal popravilo strehe svoje hiše, izgubil, ko se je s prijatelji udeležil zabave na lokalnem ribniku ali ko je moral enega izmed njih zaradi zdravstvenih težav nato odpeljati v bolnišnico.

Moški ima tudi razlago, zakaj mu je neznani pošiljatelj po vseh teh letih poslal denarnico. Meni, da je imel človek, ki je našel in konec koncev tudi vrnil denarnico, finančne težave ter da ga je njegov denar takrat rešil, nato pa je več let razmišljal, kako in koliko denarja naj mu vrne.

Neznani pošiljatelj "Srećko Veselica" se za zdaj hrvaškim medijem še ni razkril.