Foto:
Foto:
V zadnjih šestih mesecih je bilo pozabljenih preko 11.000 prenosnikov.

Raziskava, ki jo je na nekaj tisoč taksistih po vsem svetu izvedlo podjetje, ki se ukvarja z varnostnimi programi, je pokazala še, da ljudje v taksijih pozabljajo tudi druge neverjetne stvari: harfo, zobne proteze in umetne ude. Neki taksist je na zadnjem sedežu svojega vozila našel celo pozabljenega dojenčka.

Večino pozabljenih predmetov taksisti vrnejo pravim lastnikom. Vrnejo namreč kar štiri od petih mobilnikov in 19 od dvajsetih prenosnikov.

Glede slednjih so najmanj pozorni v Londonu, mobilnike najpogosteje pozabljajo Danci, v ameriškem Chicagu pa najdejo največ pozabljenih dlančnikov. Podatke, ki so jih dobili s pomočjo anket v večjih mestih so razširili tako, da so dajejo sliko pozabljenih predmetov s celega sveta.

Neka taksistka je povedala, da je v njenem vozilu neko dekle pozabilo predvajalnik glasbe, mobilni telefon in torbico. Ko ji je prijazna taksistka poiskala in ji izgubljene predmete vrnila, se je izkazalo, da gre za dekle igralca Hugha Granta. S poštenostjo si je voznica prislužila tudi igralčev avtogram.