Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

The Macallan 1926 je tako iztržil največji izkupiček med žganimi pijačami, prodanimi na dražbah. Tudi prejšnji rekord je pripadal škotskemu viskiju The Macallan, leta 2019 so steklenico prodali za 1,7 milijona evrov, poroča STA.

"Okusil sem majhno kapljico tega viskija. Je zelo bogat, v njem je po pričakovanjih veliko suhega sadja, veliko začimb, veliko lesa," je pred prodajo dejal vodja oddelka za viski pri dražbeni hiši Sotheby's Jonny Fowle. Ob tem je pojasnil, da je žlahtna pijača 60 let prebila v hrastovih sodih, preden je bila leta 1986 ustekleničena.

Steklenic tega viskija naj bi bilo skupno na prodaj 40, a so nekaj teh ponudili predvsem najboljšim strankam podjetja The Macallan. Steklenice so okrašene na različne načine, dve pa naj bi bili tudi brez nalepke. Kadar koli je bila katera od steklenic prodana na dražbi, so bile ponujene vsote zanje izjemne, poroča STA. Kot je dejal Fowle, je namreč The Macallan 1926 "tisti viski, ki ga želi prodati vsak dražitelj in imeti vsak zbiralec".