V Združenem kraljestvu se že z vso paro pripravljajo na večdnevno praznovanje 70. obletnice vladanja kraljice Elizabete II., ko naj bi po državi Britanci zarajali na kar 16.000 paradah in uličnih zabavah. V tej luči je v njenih podobah zasijala tudi ena izmed pomembnejših britanskih znamenitosti – Stonehenge.

Na velikanskih kamnih spomenika v Wiltshiru so prikazali osem fotografij britanske monarhinje, vsaka naj bi predstavljala eno desetletje njenega vladanja. Podobe vključujejo tudi njeno kronanje leta 1953, ko je v 80. letih prejšnjega stoletja sprehajala svoje priljubljene valižanske ovčarje in ko se je 2017 udeležila Royal Windsor Horse Show (kraljeve windsorske konjske revije), poroča Sky News.

"Želeli smo pokazati različne vidike kraljice, raznolikost njene osebnosti in njenih konjičkov ter zares pokazati, kako posebna gospa je," je dejal organizator razstave English Hertiage, dobrodelna organizacija, ki sicer upravlja z več kot 400 zgodovinskimi spomeniki.

Za platinasti jubilej so šest portretov najdlje vladajoče kraljice v zgodovini prikazali tudi na belem slavoloku Marble Arch.