A ne le to, Strava je njihovo pot razglasila za risbo z največ opravljenimi kilometri, narejeno z GPS-navigacijo na kolesu.

Maxime Brugere, Florent Arnaud, Franck Delorme in Nicolas Meunier so svoj kolesarski podvig načrtovali šest dni, kolesarili pa so med 30. oktobrom in 5. novembrom lani. Kolesarski navdušenci, ki prihajajo iz kraja Montluçon, so si vzeli veliko časa, da so na zemljevidu najprej izrisali pot, ki bi že na prvi pogled jasno spominjala na velociraptorja,
majhnega, a zelo močnega in hitrega dinozavra z ostrimi zobmi, ki je plenil v skupinah. Velociraptorji so živeli pred približno 70 milijoni let, njihove ostanke pa so našli le v Aziji.

Skupina je za to, da je na Stravi izrisala popolnega velociraptorja, prekolesarila natančno 1024,72 kilometra. Za podvig je potrebovala 43 ur, 47 minut in 26 sekund.

Velociraptor kot opomnik človeštvu

Brugere je dejal: "Dinozavri so dokaz, da lahko tudi zelo močne živalske vrste hitro izumrejo. Prav to se zdaj na Zemlji dogaja, saj smo priče šestemu množičnemu izumiranju vrst. Prav ljudje pa smo glavni krivci za to okoljsko krizo, a obenem smo tudi njene največje žrtve. Zavedati se moramo, da je prihodnost izključno v naših rokah. Kolesarjenje je eden najboljši načinov, da prispevamo k spremembi svojega vedenja."

Omenjeni Francozi so že pred tem s kolesarjenjem po francoskih cestah na Stravi izrisali dva dinozavra – leta 2020 so z 200-kilometrsko vožnjo izrisali tiranozavra, leto pozneje pa s prav tako dolgo potjo še diplodoka.

Takšno izrisovanje poti, ki se imenuje Strava Art, med mnogo pohodniškimi ali kolesarskimi navdušenci postaja vse bolj priljubljeno. Posamezniki si najprej na aplikaciji zamislijo pot, nato pa jo še izvedejo, da se v GPS-navigaciji dejansko njihova pot izriše kot neka znana podoba.